Ливърпул уреди втори трансфер


Ливърпул уреди втори трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

1613 0

След Джемс Милнър от Манчестър Сити, Ливърпул си осигури второ ново попълнение в лицето на нападателя на Бърнли Дани Ингс. Той ще се присъедини към отбора от 1 юли.

Договорът на 22-годишният Ингс с изпадналия Бърнли също изтича в края на този месец, но клубът настоява за компенсация. "Виненочервените" потвърдиха на своя сайт, че Ингс е договорил личните си условия с Ливърпул и трансферът му на "Анфийлд" ще бъде финализиран след преминаване на обичайните медицински прегледи. В съобщението клубът уточнява, че първоначалното предложение на мърсисайдци за размера на компенсацията е било отхвърлено, но преговорите по тази точка продължават.

Според английските медии мърсисайдци са готови да платят около 5 милиона лири, но в Бърнли настояват за повече. Причината за това е, че клубът можеше да получи 12 милиона за Ингс от Тотнъм. Самият играч обаче е предпочел да отиде в Ливърпул, лишавайки тима от тази сума.

Ингс отбеляза 11 гола в Премиър лийг през изминалия сезон. Нападателят има и девет мача за младежкия национален отбор на Англия. Той ще бъде в състава на Гарет Саутгейт за Европейското първенство през следващия месец. Освен Ливърпул и Тотнъм, интерес към него, според медиите на Острова, имаха и Реал Сосиедад, и Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички