Ливърпул унижен жестоко в последния мач на Джерард


Ливърпул унижен жестоко в последния мач на Джерард

1570 0

Унизителна загуба с 1:6 претърпя Ливърпул в мач номер 170 и последен за Стивън Джерард с екипа на клуба. Нанесе му я Сток на своя "Британия Стейдиъм".

Два гола за домакините мушна Маме Бирам Диуф (22, 26), по един добавиха Джонатан Уолтърс (30), Чарли Адам (41), Стивън Нзонзи (45) и Питър Крауч (86). Почетното попадение за Ливърпул вкара именно Джерард (70).

Стоук игра феноменално и тотално прегази именитите си гости. От своя страна "червените" предизвикваха смях и съжаление с безпомощните си действия и дадоха поредния сериозен повод на ръководството да се замисли за бъдещето на повечето от тях на "Анфийлд", както и на мениджъра Брендън Роджърс.

Мърсисайдци допуснаха пет гола само за едно полувреме. На почивката Роджърс смени тактическата постройка на своя тим и извади от игра провалилите се тотално на двата бека Емре Джан и Алберто Морено. Играта на гостите се стабилизира и в 70-ата минута Стивън Джерард върна едно попадение за Ливърпул. По този начин той излезе и на първо място в голмайсторската листа на Ливърпул за сезона, отбелязвайки деветия си гол във Висшата лига. Това обаче не бе всичко. Резервата Питър Крауч довърши гостите 4 минути преди края.

"Мърсисайдци" финишираха сезона на шесто място с 62 точки, докато Стоук е девети в крайното класиране на Висшата лига с 54.

От издънката на Ливърпул се възползва Тотнъм, който благодарение на успеха си с 1:0 като гост на Евертън се добра до 5-о място, което праща тима директно в групите на Лига Европа. "Мърсисайдци" ще играят квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички