Ливърпул съсипва целия си сезон с 3 мача? Арсенал показва достоен ли е за шампион във Висшата лига


Ливърпул съсипва целия си сезон с 3 мача? Арсенал показва достоен ли е за шампион във Висшата лига
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

6134 0

Преди началото на 33-тия кръг от английската Висша лига Арсенал и Ливърпул бяха лидери с по 71 точки ("топчиите" с по-добра голова разлика), оставяйки шампиона от последните три сезона Манчестър Сити трети със 70 пункта. Мнозина са убедени, че "артилеристите" имат най-малък шанс да са първи в края и предвид тежката програма. Сега за тях предстои сблъсък с претендент за топ 4, идващ между два тежки двубоя с Байерн Мюнхен в Шампионска лига - удобен момент за Микел Артета и компания да покажат, че наистина могат да станат шампиони.

Ливърпул на прага да съсипе сезона си: Гони задължителна победа срещу Кристъл Палас

Ливърпул трябва да се върне към победите

Ливърпул пък пропусна да спечели срещу Манчестър Юнайтед, изпусна върха в Англия, а след това с единия крак излезе от Лига Европа, след като бе разгромен с 0:3 от Аталанта на "Анфийлд". Сега за мърсисайдци има коварен дуел срещу Кристъл Палас, а всичко различно от победа, може да означава съсипан сезон за отбора в последните седмици на Юрген Клоп в клуба.

Все пак обаче Ливърпул е тотален фаворит срещу Кристъл Палас. Платформата за онлайн спортни залози efbet предлага коефициент от 1,22 за домакински успех на "Анфийлд", докато ставката за победа за "орлите" е 12,00. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 7,00. Те се изправят един срещу друг днес (14.04) от 16:00 часа българско време.

Изненадващо или не, но Ливърпул има само една победа в последните три мача срещу този опонент (две равенства). Все пак трябва да отбележим, че последният успех за Кристъл Палас над мърсисайдци датира чак отпреди 7 години (23 април 2017-а). Оттогава до днес двата тима са се изправили един срещу друг цели 13 пъти (всички те за първенство), като мърсисайдци имат 11 победи и само 2 ремита (през 2022 година пък бе прекъсната серия от 10 поредни победи за Ливърпул над този опонента).

Арсенал брани върха в тежък сблъсък срещу претендент за топ 4 във Висшата лига

Малко след края на този дуел - от 18:30 часа българско време, идва ред и на един от поне на хартия най-интригуващите сблъсъци за кръга. Арсенал е сериозен фаворит на "Емиратс Стейдиъм" срещу Астън Вила, като коефициентът на efbet за успех на "артилеристите" е 1,29, докато ставката за победа за гостите е 9,40. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 6,00.

Унай Емери се изправя срещу бившия си тим, който вече победи при първия им мач през сезона - с 1:0 през декември миналата година. Този успех прекрати серия от четири поредни успеха за Арсенал в това съперничество. Любопитното обаче е, че в последните осем двубоя двата тима са си разменили по четири победи (равенство няма в 17 поредни официални мача във всички турнири между тези опонента). Проблем за гостите пък за пореден път ще бъде това, че Емери няма да може да разчита на куп играчи - Буендия, Кеш, Дъглас Луис, Камара, Мингс, Рамзи. Клеман Лангле пък е под въпрос до края.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички