Ливърпул със сериозни проблеми преди началото на новия сезон


Ливърпул със сериозни проблеми преди началото на новия сезон

1453 0

Мениджърът на английския гранд Ливърпул Юрген Клоп има много сериозни проблеми с контузени футболисти преди началото на новия сезон.

Цели 7 футболисти са извън строя,някои с дългосрочни травми, а за други дори не е ясно колко точно ще отсъстват. Ще разгледаме поотделно ситуациите с тях и сроковете за възстановяването им.

Даниел Стъридж

Едва ли има изненадани от контузията на нападателя. Гой прекарва толкова време в лазарета, колкото не успява да натрупа на терена. Юрген Клоп призна в интервю, че няма никаква идея кога ще е готов за игра Стъридж. Травмата на Стъридж отново е бедрена.

Марко Груич

Младокът направи страхотна подготовка и вкара няколко красиви гола, като дори даде заявка за титулярно място. За негово съжаление получи контузия в глезена си и към момента няма яснота кога ще е готов за игра.

Джеймс Милнър

Опитният английски национал беше преквалифициран в ляв бек по време на подготовката на тима, но получи травма в глезена и тотално лиши Юрген Клоп от опции в тази зона. Именно неговата контузия  форсира търсенето на ляв бек от страна на  германския специалист. И за него по подобие на Стъридж и Груич, все още не е ясно колко време ще отсъства от терените.

Лорис Кариус

Новият вратар на Ливърпул имаше малшанса да счупи ръка и ще отсъства цели 8 седмици от игра. Той се очертаваше като титуляр под рамката на Ливърпул, но сега на Клоп ще му се наложи да търси друга опция.

Лукас Лейва

Контузията на бразилеца е на път да отшуми, но и той няма да е готов за старта на Висшата лига. Още около 2 седмици ще трае възстановяването му.

Джо Гомес

Младият защитник е с контузия на пищяла и ще отсъства от терените още около 5 седмици. Той е още една опция за левия бек, която Юрген Клоп няма да може да използва поне засега.

Мамаду Сако

Също като Гомес, тъмнокожият защитник ще отсъства  около 5 седмици заради контузия в пищяла. 

Така възможностите за ротации в защита на Юрген Клоп намаляват драстично. Като добавим и ангажиментите на Тиаго Илори с Португалия на Олимпиадата в Рио, става ясно колко ограничен е ресурсът на германеца в отбранителния вал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички