Ливърпул си осигури трансфера на най-младия футболист, играл във Висшата лига


Ливърпул си осигури трансфера на най-младия футболист, играл във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4691 0

Ливърпул си осигури трансфера на най-младия футболист, играл във Висшата лига - 16-годишния централен халф на Фулъм Харви Елиът, съобщава Скай Спортс. Тийнейджърът привлече интереса на редица водещи европейски клубове, сред които Барселона, Реал Мадрид и РБ Лайпциг, но по всичко личи, че той ще избере предложението на Ливърпул.

Младежкият договор на Елиът с "котиджърс" изтече в края на юни и той вече отказа оферта да подпише нов и да продължи да играе на "Крейвън Котидж" в Чемпиъншип. Според информацията младокът ще се присъедини към Ливърпул, макар че според правилата на Футболната асоциация на Англия футболисти под 17 години нямат право да подписват професионални договори. Въпреки че вече няма договор с Фулъм, лондончани ще получат компенсация от "червените" според правилата на ФА.

Харви Елиът дебютира за Фулъм на 15 години в турнира Карабао Къп миналия септември, а този май се превърна в най-младия футболист, играл във Висшата лига, при загубата от Уулвс с 0:1, когато бе на 16 години и 30 дена.

Междувременно Ливърпул готви оферта за играч на Реал Мадрид на стойност 74 милиона (вижте тук), а същевременно медиите на Острова заговориха, че мърсисайдци се "ослушват" за друг футболист на Кралския клуб, който е желан и от Тотнъм (вижте тук).


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички