Ливърпул се съсипа да пропуска и вече не е едноличен лидер във Висшата лига


Ливърпул се съсипа да пропуска и вече не е едноличен лидер във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

996 0

Ливърпул пропусна шанс да остане еднолично на върха в английската Висша лига, след като стигна само до 0:0 в гостуването си на Саутхямптън в мач от 12-ия кръг на шампионата.

Клод Пюел нареди своя отбор изключиелно дълбоко в своята половина, като рядко "светците" имаха шансове да атакуват. Най-добрият шанс, а и единствен, дойде в 60', когато удар на Чарли Остин от 5 метра с глава мина встрани от вратата.

Що се отнася до Ливърпул, играчите на Юрген Клоп се съсипаха да пропускат чисти голови положения. През първото полувреме два непростими пропуска направи Садио Мане, като в единия случай вратарят се намеси отлично, а при другия звездата на гостите беше застигнат от Ван Дайк.

През вторите 45 минути Фирмино на два пъти, Коутиньо и Емре Джан изпуснаха 100-процентови положения, оставайки сами срещу вратаря. Те бяха неточни, а в края на мача Натаниъл Клайн можеше да донесе победата, но и неговият удар от едва 5 метра с глава излезе в аут.

В 82' със страхотен удар отново Фирмино имаше шанс да вкара победния гол, но Форестър отново беше на място - 0:0 и поделени точки на "Сейнт Мери".

Равенството оставя Ливърпул начело на класирането, но с равен брой точки с Манчестър Сити - по 27. Така при победа в неделя Челси ще е новият лидер във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички