Ливърпул се поизпоти, но удари корав Лутън с 4:1 (ВИДЕО)


Ливърпул се поизпоти, но удари корав Лутън с 4:1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3787 0

Въпреки многото отсъстващи, Ливърпул успя да се наложи над гостуващия Лутън Таун с 4:1, в изтеглен мач от 26-тия кръг на Висшата лига. „Червените“ бяха без куп основни играчи – Салах, Нунес, Жота, Собослай, Алисон и Арнолд, а на резервната скамейка личаха имената на доста юноши. Изразителният резултат обаче залъгва – „шапкарите“ водеха на почивката и като цяло изнесоха много добро първо полувреме.

По този начин Ливърпул събра 60 точки и временно дръпна на Манчестър Сити и Арсенал, които са втори и трети, съответно с 56 и 55, но и с мач по-малко. Тимът на Юрген Клоп очаква в добро настроение финалът за Купата на Лигата срещу Челси (25.02), чиито мач срещу Тотнъм от същия кръг бе отложен по тяхно настояване.

Мачът започна с очакван натиск за „мърсисайдци“, гарниран с много корнери. Удар на Луис Диас профуча покрай вратата в 5-та минута, а малко по-късно Томаш Камински трябваше да се намесва след точен удар на Коди Гакпо. Противно на игровите действия обаче Лутън пусна първа кръв. В 12-та минута Тахит Чонг проби отляво, Келехър спаси с крак удара му, но топката се озова на главата на непокрития Чиедози Огбене, който на празна врата откри резултата.

Още: Кога Манчестър Юнайтед ще настигне Сити и Ливърпул? Джим Ратклиф отговори

След попадението нищо не се промени – Ливърпул по-трайно владееше топката, а Лутън предимно се защитаваше. Липсваха обаче опасните положения пред вратата на „шапкарите“. Лутън на моменти дори пресираше успешно „червените“ в тяхната половина.

Елиът и Диас не оставиха шанс на Лутън

Ливърпул не остави шанс на гостите през втората част

След почивката домакините буквално прегазиха новака в Премиършип. Теден Менги изби удар на Диас малко пред голлинията, а секунди след това едва не се стигна до дузпа след изстрел в ръката на играч на Лутън.

Още: Ливърпул може да си осигури желан нападател срещу задоволителна сума

Ливърпул успя да обърне развоя в своя полза само за три минути. В 56-та Макалистър центрира от поредния корнер и Върджил ван Дайк с глава от 6-7 метра разстреля Камински. В 59-та Макалистър бе намерен след добре изпълнен тъч, центрира остро и от близко разстояние Гакпо отново с глава не остави шансове на Камински за 2:1.

Лутън се окопити след час игра и осъществи няколко добри атаки, но Ливърпул успя да реши всичко в 71-та минута. Домакините откраднаха топката след противников тъч, тя попадна в Луис Диас, който премина през защитник и от близо с левия крак не остави шансове на Камински.

Белгиецът трябваше да се намесва още няколко пъти, но бе безпомощен в 90-та минута, когато Харви Елиът с левия крак от десетина метра го матира, оформяйки крайното 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички