Ливърпул с убедителна победа за ФА Къп и петима голмайстори (ВИДЕО)


Ливърпул с убедителна победа за ФА Къп и петима голмайстори (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4246 0

След шокиращата новина за всички фенове на Ливърпул, а именно напускането на Юрген Клоп в края на сезона, се изигра и първият мач за мърсисайдци. Отборът постигна убедителна победа срещу Норич в двубой от 1/16-финалите на "Анфийлд" с 5:2.

Без изненада мърсисайдци бяха по-активни и не срещната никакви затруднения в двубоя. Къртис Джоунс откри в 16', а Гибсън изравни в 22'. 6 минути по-късно Дарвин Нунес върна преднината на "червените". Втората част бе открита с гол на Диого Жота в 53', а десет минути по-късно Върджил ван Дайк вкара за 4:1 малко, след като се появи в игра. Сайнц вкара за 4:2 69', а Гравенберх оформи крайното 5:2 в добавеното време. А през цялото време "Анфийлд" не спираше да показва любовта си към Клоп.

Дарвин Нунес вече е отбелязал гол във всяка надпревара, в която е играл Ливърпул през сезона и има 11 гола. Ван Дайк пък не се бе разписвал във ФА Къп от дебюта му през 2018 година срещу Евертън. Къртис Джоунс вкара петия си гол за сезона за Ливърпул и сега той има най-много в една кампания във всички състезания, надминавайки четирите, които отбеляза през 2020/21.

Норич Сити е осми в таблицата на Чемпиъншип, две точки по-малко от плейофните позиции. Ливърпул пък е лидер във Висшата лига с 5 точки преднина пред Манчестър Сити. Двубоя Ливърпул - Норич ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Ливърпул започна с домакински натиск, като още в началните минути Джо Гомес и Гакпо пробваха с удари. В 10' Нунес стреля от границата на наказателното поле, но срещна гредата.

6 минути след това мърсисайдци стигнаха до гол. МакКонъл центрира на далечната греда, където Къртис Джоунс стреля с глава а 1:0.

Още при първата си възможност от Норич успяха да се разпишат и да изравнят резултата.Габриел Сара центрира, а Гибсън засече за 1:1. Тази радост обаче не продължи дълго, тъй като 6 минути по-късно мърсисайдци отново поведоха.

Маккалъм направи двойно подаване с Жота около тъча, след което много добре изведе Нунес, който стреля в ъгъла за 2:1. Ливърпул продължи да е по-активен и в следващите минути, като Гакпо и  Гравенберг пропуснаха две чудесни възможности да увеличат преднината на "червените".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през втората част събитията не бяха по-различни на терена. Жота сe възползва от страхотно дълго подаване до наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл, правейки резултата 3:1.

Малко след това Клоп пусна в игра Робъртсън, Собослай и Ван Дайк, като последният се превърна в голмайстор в 63'. Бранителят се възползва от перфектно изпълнен корнер и засече с глава за 4:1.  Трент Александър-Арнолд също влезе в игра 66'.

 В 68' гол на "канарчетата" бе отменен заради засада на Борха Сайнц. Минута по-късно Омар Сайнц след страхотен изстрел от границата на наказателното поле вкара страхотен гол и намали малко изоставането.

В 79' Гравенберх бе добре позициониран и стигна пръв до отбита топка, като нанесе силен удар към левия горен ъгъл. Стражът на гостите обаче направи невероятно спасяване. В добавеното време късметът не му изневери и успя да се разпише, след като засече центриране на Брадли за 5:2.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Гомес, Конате, Нунес, Джоунс, Гакпо, Жота, Гравенберх, Макконъл, Куанса, Брадли

Норич: Лонг, Стейси, Ханли, Гибсън, Маккалъм, Нунес, Маклийн, Сара, Ернандес, Фаснахт, Барнс

ПРЕДИ МАЧА

Обикновено Юрген Клоп би се възползвал от възможността да завърти състава си, но с толкова много играчи, които са контузени или липсват, той няма много избор.

Очаква се Анди Робъртсън и Доминик Собослай да попаднат в състава на Ливърпул след отсъствия поради контузия, но Трент Александър-Арнолд все още е под въпрос. Мохамед Салах, Жоел Матип, Костас Цимикас, Тиаго Алкантара и Стефан Байчетич не са на разположение.

Момчетата на Юрген Клоп вече имат девет последователни мача без загуба във всички състезания, като постигнаха шест победи и три равенства след загубата с 2:1 срещу Унион  в Лига Европа на 14 декември. Ливърпул държи явно надмощие в историческото съперничество след като спечели 41 победи от последните 70 срещи между отборите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички