Ливърпул с нова инфарктна победа, отвори огромна преднина пред Сити


Ливърпул с нова инфарктна победа, отвори огромна преднина пред Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1911 0

Отборът на Ливърпул се възползва от грешната стъпка на шампиона Манчестър Сити и успя да дръпне на цели 11 точки пред "гражданите". Мърсисайдци надделяха над Брайтън с 2:1, но успехът не дойде никак лесно, като Юрген Клоп и неговият отбор трябваше да трепери до последния възможен момент след червен картон за Алисън и изключително дискусионна ситуация в края на двубоя.

Ливърпул бе създал само две положения пред вратата на Мат Райън, когато се стигна до 18-тата минута. Мърсисайдци получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Трент Александър-Арнолд центрира по превъзходен начин, а Върджил ван Дайк се извиси над всички, за да изведе своя отбор напред в резултата.

Последва добра възможност за Алекс Окслейд-Чембърлейн, но вратарят на Брайтън се отличи с впечатляваща намеса. Само четири минути по-късно обаче последва дежа вю за отбраната на "чайките". Този път след изпълнение на ъглов удар, отново десният краен защитник на Ливърпул предостави страхотна топка и отново господар във въздуха бе Ван Дайк.

До края на полувремето Брайтън съумя да стигне до положения за гол, но не успя да ги реализира след пропуски. Чембърлейн отново имаше възможност да се разпише след комбинация между него и убийственото трио в атака за мърсисайдци, но отново пропусна. Така частта завърши с два гола преднина за временния водач в класирането.

Уповавайки се на добрата си преднина, Ливърпул излезе твърде несъсредоточен на терена. Сякаш това предвещаваше неприятности. Двата отбора си разменяха притежанието на топката, като и "чайките", и мърсисайдци имаха нелоши шансове за гол. Стигна се до ключовия момент в мача, когато в 76-тата минута Алисон излезе неразчетено, щеше да бъде прехвърлен от нападателя на Брайтън и затова игра с ръка извън наказателното поле. Последва директен червен картон за бразилеца.

Юрген Клоп бе запазил още една смяна, като вкара в игра Адриан, а Чембърлейн бе жертван. Гостите имаха правото да изпълнят пряк свободния удар и така се стигна до изключително дискусионна ситуация - главният съдия Мартин Аткинсън даде сигнал за изпълнението му, но Адриан все още подреждаше стената пред себе си и се бе залепил за страничния стълб. Люис Дънк видя това и моментално отправи много лек, но и прецизен удар към обратната посока, за да върне отбора си в двубоя. Претенциите на мърсисайдци бяха големи, най-вече от страна на вратаря и Клоп.

Голът даде допълнителен стимул за играчите на Брайтън, които контролираха темпото до самия край. "Чайките" имаха няколко добри шанса да изравнят резултата, но намеси на Адриан ги отказаха. Самият той също имаше колебания при една своя намеса, но това не се оказа фатално за неговия тим. Брайтън така и не съумя да преодолее за втори път "червената" отбрана и в крайна сметка след инфарктни последни минути, Ливърпул се отчете с 13-та победа от 14 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички