Ливърпул разпиля загубилия блясъка си шампион


Ливърпул разпиля загубилия блясъка си шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

1663 0

Ливърпул "дебютира" у дома през новия сезон по впечатляващ начин. Пред над 54 хиляди души на обновения "Анфийлд" възпитаниците на Юрген Клоп разпиляха шампиона Лестър, печелейки срещата с 4:1.

"Червените" доминираха през първия половин час, след като още в 13' Милнър комбинира отлично с Фирмино, който размина лесно Хут и с точен удар по тревата откри резултата - 1:0.

18 минути по-късно, след куп пропуски на домакините, падна и втори гол. Хендерсън с превъзходен пас намери Стъридж в наказателното поле, а той с пета предостави топката за Мане - удар покрай Шмайхел и 2:0.

Края на полувремето можеше да бъде кошмарно за Ливърпул, след като бързо-бързо Лестър върна един гол. Лукас Лейва с безобразно отиграване предостави топката на Варди на 6 метра от вратата - удар и гол. Последва и греда за "лисиците.

В началото на вторите 45 минути шампионите имаха отлични шансове да стигнат до изравняване, но Лестър не съумя да отбележи. Вместо това Лалана с топовен удар реши всичко в мача, а в края Фирмино отбеляза за 4:1.

С втората си победа в шампионата Ливърпул излезе на 5-о място със 7 точки - на 5 от върха, където е Манчестър Сити с пълен актив от 12 пункта. "Лисиците" са на 15-о място с 4 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички