Ливърпул разгроми Стоук и го задмина в класирането


Ливърпул разгроми Стоук и го задмина в класирането
Снимка: Getty Images/Guliver

900 0

Ливърпул разгроми отбора на Стоук Сити с 4:1 на "Анфийлд". Попаденията за домакините отбелязаха Морено, Даниел Стъридж, а на два пъти се разписа и Дивок Ориги. Попадението за Стоук бе дело на Боян Къркич.

Домакините от Мърсисайд заслужено се поздравиха с успеха, след като през целия двубой успяха да контролират случващото се на терена и да се възползват от възможностите, които имаха. За този двубой Юрген Клоп бе направил 7 промени в състава в сравнение с мача срещу Борусия Дортмунд.

Ливърпул започна агресивно двубоя и си донесе преднина с ранен гол. В 8’ Алберто Морено с далечен и силен удар откри резултата. В ситуацията и отборът на Стоук допусна колективна грешка. "Мърсисайдци" обаче не успяха да запазят устрема си и в 22' чрез Боян Къркич гостите успяха да изравнят. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и след удар с глава не допусна грешка. Малко след това им бе отменен и гол заради засада.

Даниел Стъридж все пак успя да възстанови преднината на своя тим. След отличен пас на младия Шей Оджо, който преодоля Шакири , центрира на Стъридж, който от 2 метра засече топката.

Ориги отбляза третия гол за домакините, след като вратарят на Стоук допусна грешка и вместо да излезе на центрирането, остана под рамката на вратата и нямаше как да отрази ударът му с глава.

В 65' отново влезлият като резерва Ориги се превърна в герой. Белгиецът се опита да центрира към Стъридж, но вместо това ударът му се превърна в попадение, с което оформи крайното 4:1.

С тази победа отборът на Юрген Клоп задмина Стоук в класирането и вече е на 8ма позиция с 48 точки, 1 повече от Стоук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички