Ливърпул пусна за кратко върха! И тримата нападатели блеснаха срещу Бърнли, защитник с рекорд във Висшата лига (ВИДЕО)


Ливърпул пусна за кратко върха! И тримата нападатели блеснаха срещу Бърнли, защитник с рекорд във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

989 0

Ливърпул победи отбора на Бърнли с 3:1 в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. За мърсисайдци се разписаха Диого Жота в 31', Луис Диас в 52' и Дарвин Нунес в 79'. За гостите точен бе О'Шей в 45'.

След двубоя отборът на Юрген Клоп отново се изкачи на върха с 54 точки, 2 повече от Манчестър Сити, който има мач по-малко. Бърни е на предпоследно място с 13 точки.

Четирима играчи вече са отбелязали 5+ гола във Висшата лига за Ливърпул този сезон:  Мохамед Салах - 14, Диего Жота - 9, Дарвин Нунес - 8, Луис Диас - 5. Друг любопитен факт е, че Александър Арнолд вече има най-много асистенции за защитник в историята на Висшата лига.

Началото не предложи особено положения, като дори Бърнли бе по-активният и създаде първите опасности в двубоя. В 7' Дейвид Датро Фофана пое топката и стреля от средно разстояние, но ударът му разтресе гредата. Малко след това Зеки Амдуни  овладя подаването в наказателното поле, но ударът ниско в средата на целта беше лесно спасен от Кевин Келъхър.

Ливърпул имаше по-напрегнати моменти, отколкото се очакваше срещу Бърнли

Ливърпул отговори чрез Тренд-Александър Арнолд, чийто удар прелетя над напречната греда, а малко след мърсисайдци успяха да направят натиск. В 31' се стигна до попадение, като  след корнер топката бе центрирана в наказателното поле. Там вратарят на Бърнли не се намеси никак добре и се сблъска със свои съотборник. Те не играха с топката, а тя стигна до Жота, който с лекота с глава я прати за 1:0.

В последните секунди на първото полувреме - отново след корнер, се стигна до гол за гостите. Топката бе центрирана към Дара О’Шей около точката на дузпата и много прецизно я насочи към горния ляв ъгъл.

Втората част започна силно за отбора на Юрген Клоп, като бързо направиха няколко опасни атаки. Точно такава имаше и в 52', когато топката попадна в Харви Елиът. Той пробва подаване във вратарското поле, а след рикошет топката попадна на главата на Луис Диас, който от непосредствена близост реализира за 2:1.

Последваха добри минути за Бърнли, като Фофана и Одебер в рамките на няколко минути пропиляха отлични възможности. В 75' Ван Дайк стреля опасно с глава след центриране, но право във вратаря.

4 минути резервата Харви Елиът, който се появи на почивката, даде своята втора асистенция в мача. Той центрира към Дарвин Нунес, който с глава от трудна позиция успя да насочи топката за крайното 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички