Ливърпул обърна Лестър и в 12-и мач не знае вкуса на загубата


Ливърпул обърна Лестър и в 12-и мач не знае вкуса на загубата
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Ливърпул победи Лестър в мача от 21-ия кръг на английското първенство. "Мърсисайдци" изоставаха с 0:1 след попадение на Варди, но изравниха и стигнаха до победата след 2 гола на Мохамед Салах.

"Червените" бяха изненадани с ранен гол - още в 3-ата минута Джейми Варди огорчи феновете на "Анфийлд". След грешка при изнасянето на топката, Марез комбинира с Варди и той без проблем откри резултата.

Последва натиск на домакините, който продължи поне 20 минути. Своите шансове да изравни имаше Мохамед Салах в 7', но той не намери очертанията на вратата на Шмайхел.

Възможности имаше и пред Коутиньо и Милнър, но те не бяха използвани достатъчно добре. В 19' гол за Ливърпул правилно бе отменен заради засада.

Салах отново стана длъжник на своя тим в 21', когато комбинира ефектно с Коутиньо, но не намери отново очертанията на вратата.

През втората част Ливърпул отново излезе с ясната идея най-малкото да изравни резултата и го направи. Този път Салах се реваншира и в 52' реализира своя 16-и гол за сезона. Египтянинът получи чудесен пас с пета от Мане и технично вкара за 1:1. Малко по-късно - в 59', той имаше шанс да изведе Ливърпул в резултата, влизайки на скорост в наказателното поле, но вложи много сила и прехвърли вратата.

Ливърпул бе толкова устремен в целта си да направи обрат, че стигна до втори гол от засада, който отново бе отменен. Непризнатото попадение бе дело на Садио Мане в 65'. Две минути по-късно Лестър можеше да накаже съперника и отново да поведе, но ударът на Н'Диди мина на сантиметри от целта.

В 76' Шмайхел направи спасяване, след силен шут на Коутиньо. Секунди по-късно, след изпипана атака, "мърсисайдци" стигнаха до пълен обрат в мача - Милнър хитро подаде на Салах, който преодоля датския вратар за втори път в мача - 2:1. 

В класирането Ливърпул остава четвърти с 41 точки, докато Лестър загуби 2 позиции и се нареди десети с 27 точки. За "лисиците" това бе четвърти пореден мач без победа, а за домакините - 12-и без загуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички