Ливърпул не успя да победи Нюкасъл и завърши годината с две поредни равенства във Висшата лига


Ливърпул не успя да победи Нюкасъл и завърши годината с две поредни равенства във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3126 0

Ливърпул не успя да победи във втори пореден двубой от английската Висша лига, след като завърши наравно 0:0 като гост на Нюкасъл. Това бе и последен мач за двата отбора през календарната 2020 година.

Футболистите на Юрген Клоп опитаха всичко възможно, за да стигнат до 3-те точки, но неточности при завършващите удари, както и добри намеси на вратаря на "свраките" Дарлоу ги лишиха от успеха. Така преднината им пред втория Манчестър Юнайтед е 3 точки, като "червените дяволи" са и с мач по-малко.

Следващият двубой за шампионите е гостуване на Саутхемптън в понеделник, 4 януари, а 4 дни след това следва още една визита - на Астън Вила за ФА Къп. Нюкасъл пък играе с Лестър на 3 януари и с Арсенал във ФА Къп на 9-и януари.

СЪСТАВИ

Нюкасъл: Дарлоу, Кларк, Фернандес, Шар, Йедлин, Лонгстаф, Хейден, Ричи, Жоелингтон, Уилсън, Мърфи

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Фабиньо, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна възможност за попадение през втората част дойде в 53-ата минута, когато Садио Мане засече с глава центриране от ъглов удар, а топката мина на сантиметри покрай вратата на "свраките".

В 66-ата минута Мохамед Салах се отличи с втори голям пропуск. Фирмино напредна през центъра на терена и пусна извеждащо подаване към египтянина. Той овладя, финтира противников играч, за да си освободи позиция, но завършващият му удар бе много неточен.

Ливърпул усилваше натиска си, но все пак домакините имаха силни няколко минути и в 79-ата минута можеха дори да поведат в резултата, ако Алисон отново не се беше намесил по страхотен начин. А само две минути по-късно Мане бе агонизиращо близо до гол, но отбраната на Нюкасъл отново се справи. В 88-ата минута Дарлоу се намеси на два пъти по забележителен начин и съхрани равенството. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути мърсисайдци владееха топката в значително по-голям период от време, но въпреки това "свраките" стигнаха до цели 3 страхотни положение за отбелязване на гол. При тези ситуации стражът Алисон демонстрира добра игра.

В 34-ата минута футболистите на Юрген Клоп стигнаха до първа великолепна възможност за отбелязване на гол. Салах бе изведен с дълго подаване срещу Дарлоу, но не успя да го преодолее и стреля покрай вратата.

До края на полувремето Ливърпул заигра все по-добре и започна да атакува все повече, като стигна и до други нелоши ситуации за гол, но никоя от тях не бе 100% и не доведе го попадение във вратата на Нюкасъл, като Фирмино пропусна най-добрата ситуация, изпускайки сам срещу Дарлоу.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Английският шампион Ливърпул излиза за последния си мач за календарната 2020 година, в която най-сетне счупи прокобата и спечели титлата в Англия след дългогодишно очакване. А изгледите тя да бъде защитена и през този сезона са обнадеждаващи за тима.

Мърсисайдци отново се очертават като основния фаворит, въпреки че са далеч от показаното през миналата кампания и че се сериозно измъчвани от контузии, които не им позволяват да разчитат на изключителни футболисти.

Гостуването за футболистите на Юрген Клоп е задължително за спечелване (предвид и формата на Манчестър Юнайтед), но няма да дойде никак лесно, тъй като "свраките" са в долната половина на таблицата във Висшата лига и също се нуждаят силно от точките, за да не се озоват при претендентите за изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички