Ливърпул - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме дербито за върха във Висшата лига?


Ливърпул - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме дербито за върха във Висшата лига?
Снимка: GettyImages

3025 0

Ливърпул срещу Манчестър Сити - едно от най-големите дербита през последното десетилетия в световния футбол, отново чука на вратата. Мърсисайдци и "граждани" се изправят един срещу друг в битка за върха на "Анфийлд" в неделя (10.03) от 17:45 часа (българско време).

Формата на двете страни

В ролята си на домакини и лидери в класирането "червените" имат всички предпоставки да увеличат значително преднината си спрямо втория. Отборът е в серия от 4 поредни победи в шампионата, заемайки челната позиция с актив от 63 точки при записани 19 победи, 6 равенства и 2 загуби. От Мохамед Салах и компания зависи да направят последния сезон на Юрген Клоп на "Анфийлд" паметен. Що се отнася до египтянина - той вече е възстановен от контузията си и по всяка вероятност ще вземе участие в дербито.

Манчестър Сити от своя страна е на само 1 пункт зад опонента си в таблицата - със същия брой победи, 1 реми по-малко, но и поражение горница. "Гражданите" влизат в двубоя на гърба на категоричния успех с 3:1 над градския си съперник Манчестър Юнайтед в предходния кръг. В сряда пък възпитаниците на Пеп Гуардиола се разправиха с Копенхаген, класирайки се на 1/4 финалите в Шампионска лига. 

Ливърпул срещу Манчестър Сити - преди двубоя и къде да гледаме НА ЖИВО

Поглед в миналото

В исторически план мърсисайдци имат осезаемо предимство спрямо своя съперник. Те печелят 108 от 225-е мача помежду им срещу 60 успеха за "небесносините". Последният двубой помежду им се състоя през ноември и завърши при резултат 1:1.

Къде да гледаме?

Срещата между "червените" и "гражданите" е с начален час 17:45 ч. (българско време) и ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите мача Ливърпул - Манчестър Сити НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички