Ливърпул ликува, че след 30 дузпи отстрани втородивизионен тим на "Анфийлд"


Ливърпул ликува, че след 30 дузпи отстрани втородивизионен тим на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

3976 1

Ливърпул продължава със слабите си изяви през този сезон. "Мърсисайдци" се нуждаеха от дузпи за да елиминират втородивизионния Мидълзбро от купата на Лигата, при това на "Анфийлд". Мачът бе истинско зрелище с краен резултат 16:15(2:2 след редовното време и продълженията).

Ливърпул стартира с играчи като Миноле, Сако, Туре, Енрике, Лукас, Лалана, Маркович, Ламбърт и Стърлинг в състава си, но това не се оказа достатъчно за добра игра и кризата на "Анфийлд" продължава.

Дебютиралият за Ливърпул Джордан Роситър откри в 10-ата минута, но Адам Рийч изравни в 63-ата и прати мача в продължения. Резервата Сусо се разписа в 109-ата и играчите на Брендън Роджърс вече се виждаха в следващата фаза. Грешка на Рахим Стърлинг в продължението на второто продължение обаче доведе до дузпа, която потърпевшият Патрик Бамфорд реализира - 2:2.

Стигна се до дузпи, които бяха за историята. След първите пет резултатът бе равен 4:4. Последва серия от точни изпълнения, като особено впечатляващи бяха ударите на играчите на Мидълзбро, които попадаха точно под гредата. Двамата вратари също успяха да реализират и бе време футболистите да изпълняват втори път. При петнадесетата дузпа за Мидълзбро нервите на Адома не издържаха и Ливърпул се класира в четвъртия кръг на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички