Ливърпул е начело във Висшата лига, но мениджър на месеца не е Клоп


Ливърпул е начело във Висшата лига, но мениджър на месеца не е Клоп
Снимка: Guliver/GettyImages

1413 0

Въпреки че през октомври Ливърпул оглави класирането в английската Висша лига, Юрген Клоп се размина с приза за най-добър мениджър през октомври. Той отиде на сметката на италианския специалист Антонио Конте, който след колеблив старт н сезона стабилизира Челси и изведе лондончани до второ място в класирането.

"За мен е огромна чест да получа наградата. Тя е за мен, моите футболисти и всички в клуба, За първи път работя в чужда държава с различна култура. Беше ми трудно да наложа философията си, но се радвам за избора, който направих", заяви италианецът при връчването на статуетката.

Бившият селекционер на Италия заслужено спечели приза, след като записа 5 победи през октомври във Висшата лига. В тях Челси беше абсолютно безкомромисен, вкара общо 16 попадения и не допусна нито един гол.

Голямата заслуга на Конте е свързана със смяната на тактиката, която налагаше в Челси. Първоначално той излизаше в схема с четирима защитници, но постепенно промени подхода си, залагайки на нетрадиционното за Англия 3-5-2. Благодарение на решението, Челси вече е на 2-о място в шампионата, като изостава само на 1 точка от лидера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички