Ливърпул договори достоен партньор на Ван Дайк за следващия сезон


Ливърпул договори достоен партньор на Ван Дайк за следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2182 0

Ръководството на Ливърпул е договорило трансфера на централния бранител на РБ Лайпциг Ибрахима Конате, съобщава британското издание The Athletic. Мърсисайдци ще активират освобождаващата клауза на защитника и ще го привлекат на "Анфийлд" през летния трансферен прозорец.

Първоначално Ливърпул се надяваше да вземе партньора на Конате в отбраната на Лайпциг - Дайо Упамекано, но бранителят реши да продължи кариерата си в Байерн Мюнхен. Така Юрген Клоп се е спрял върху другия защитник на "червените бикове" Конате, върху когото имаше преки наблюдения и в мачовете им в Шампионска лига.

Откупната клауза на 21-годишния французин възлиза на 40 милиона евро. Смята се, че именно Конате ще бъде основният партньор на лидера в отбраната на Ливърпул Върджил ван Дайк, който продължава да се възстановява от контузия, но ще бъде наличен за новия сезон.

Междувременно стана ясно, че Ливърпул е ударил на камък в опитите си да вземе 20-годишен талант от Серия А (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички