Ливърпул даде свидна жертва при разгром над омразния градски съперник


Ливърпул даде свидна жертва при разгром над омразния градски съперник

1041 0

Ливърпул продължава изключително силните си игри в последните месеци, след като тази вечер "червените" разбиха с 4:0 градския съперник Евертън на "Анфийлд", а това беше и най-малкото, с което "карамелите" можеха да се измъкнат в мача.

Още през първото полувреме надмощието на домакините беше очевидно, но въпреки купищата положения, първото попадение падна чак в 43', когато Ориги реализира след подаване на Джеймс Милнър.

В добавеното от съдията време на първата част Мамаду Сако се разписа след центриране от корнер и даде ценен аванс от два гола на Ливърпул.

Второто полувреме почна по ужасяващ начин за домакините, след като Мори влезе по безумен начин в глезена на Дивок Ориги. Защитникът на Евертън получи директен червен картон, но белгийският национал напусна на носилка и е със съмнения за счупване на глезена. Към момента от Sky Sports анонсират, че има сериозно изкълчване, което също означава, че Ориги най-вероятно няма да играе в близкия месец.Това става, след като нападателят се пребори за титулярно място и отбеляза 5 гола в последните 5 мача на Ливърпул.

До края на мача Стъридж и Коутиньо се разписаха по веднъж за крайното 4:0, а Ливърпул отправи общо 37 удара по посока вратата на съперника, докато Евертън записа едва 3 неточни.

Ливърпул има 54 точки в актива си, като се намира на 7-о място. Евертън пък е с 41 пункта на 11- а позиция в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички