Ливърпул - Челси по ТВ: Къде да гледаме дербито от Висшата лига?


Ливърпул - Челси по ТВ: Къде да гледаме дербито от Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

3952 0

Английските грандове Ливърпул и Челси се изправят днес един срещу друг в дербито от третия кръг на Висшата лига. Двата тима стартираха отлично кампаниите си и определено са сред фаворитите за трофея, който беше безапелационно спечелен от Манчестър Сити през миналия сезон.

Ливърпул започна новия сезон с две чисти победи над Норич и Бърнли, в които вкара общо пет попадения и не допусна гол във вратата си. Челси стори абсолютно същото като показатели, но срещу два градски съперника - Кристъл Палас и Арсенал.

За мърсисайдци в игра се очаква да се завърне Анди Робъртсън, който пропусна старта на сезона заради контузия. Крайният бранител подписа нов договор с клуба, като е сред най-важните играчи на Юрген Клоп. Той вероятно ще замени Костас Цимикас, който иначе направи много силен мач срещу Бърнли.

Опорният халф на Ливърпул Фабиньо остава под въпрос за срещата, след като баща му почина през миналата седмица, заради което пропусна и мача с Бърнли. "Червените" имат още проблеми в средата на терена - Къртис Джоунс е трайно контузен, докато Джеймс Милнър е под въпрос за срещата. Джордан Хендерсън обаче е на линия след по-дългата почивка заради Евро 2020.

Наставникът на Челси Томас Тухел няма кадрови проблеми в състава си с изключение на Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич, които дадоха положителни тестове за коронавирус. Хаким Зиеш и Нголо Канте са възстановени от скорошните си контузии и се очаква да играят срещу Ливърпул. Тухел се очаква да заложи отново на Маркос Алонсо, а да остави Бен Чилуел на пейката, след като испанецът се представи отлично на старта на сезона.

Двубоят на "Анфийлд" е с начален час 19.30 българско време и ще бъде излъчен пряко в ефира на Диема Спорт 2. Срещата Ливърпул - Челси ще можете да проследите и НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички