Летящият Кавани вдъхнови Юнайтед за обрат срещу Тотнъм


Летящият Кавани вдъхнови Юнайтед за обрат срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images

3795 0

Манчестър Юнайтед победи Тотнъм като гост с 3:1 в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят бе изпълнен с много положения, обрат, отменен гол и една греда!

Стартови състави на двата отбора:

Тотнъм: Лорис, Регилон, Родон, Дайър, Орие, Хойберг, Сон, Ло Селсо, Моура, Ндомбеле, Кейн

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Бисака, Погба, Рашфорд, Фред, Бруно Фернандес, Мактоминей, Кавани

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия принц Филип, херцог на Единбург и съпруг на Кралица Елизабет II.

Още във 2-ата минута Тотнъм организира бърза атака, топката достигна до Лукас Моура, но неговият удар бе блокиран навреме. Манчестър Юнайтед изради първата си добра атака в 16-ата минута, но шутът на Рашфорд бе спрян в последния момент и "червените дяволи" спечелиха само корнер, от който не последва нищо.

Първият половин час от срещата премина без сериозни опасности пред двете врати, тъй като и Тотнъм, и Манчестър Юнайтед играеха много предпазливо. Така се стигна до 33-ата минута, когато Погба изведе Кавани на суперпозиция и уругваецът мушна топката между краката на Лорис. Футболистите на Тотнъм протестираха яростно, тъй като в хода на атаката Мактоминей удари в лицето Сон. Съдията бе посъветван да прегледа ситуацията със системата ВАР и прецени, че шотландецът действително е извършил нарушение. Голът бе отменен!

Броени минути след това именно Сон откри резултата в полза на "шпорите". Тотнъм разигра бързо топката, тя достигна до Лукас Моура, който пусна успореден пас към корееца и той не сбърка от близко разстояние - 1:0! Това бе и всичко по-интересно за първата част. Играчите на "червените дяволи" бяха много изнервени от развоя на мач. Скот Мактоминей получи жълт картон още в 18-ата минута, а Кавани също бе декориран в жълто в 42-ата минута.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след началото на втората част Рашфорд бе изведен на добра позиция, но се засуети и не успя нито да нанесе удар, нито да подаде към свой съотборник. В 52-ата минута Погба отново намери Кавани в малкото вратарско поле, но ударът на втория мина на сантиметри от лявата греда на вратата на Тотнъм.

В 56-ата минута този път Фред изведе Кавани сам срещу вратаря, стражът на "шпорите" спаси първия удар, но топката попадна у притичалия Фред и той отбеляза на празна врата - 1:1! Малко след това Сон можеше да вкара втория си гол в мача, но Хендерсън този път спаси с крак удара на корееца.

След изравнителното попадение на Фред мачът се "отвори" сериозно и положенията пред двете врати се редуваха. В 63-ата минута Уго Лорис спаси много добре насочен удар на Бруно Фернандеш с една ръка - това бе чист гол! Три минути по-късно Погба беше близо до това да отбележи, но вместо да нанесе силен удар по топката, той заложи на техниката, опитвайки се да вкара гол с пета. 

В 72-ата минута Хендерсън отново спаси с крак, този път удар силен удар на Хари Кейн от малък ъгъл. Минута по-късно изстрел на влезлия на смяна Мейсън Гринууд се удари от външната страна на мрежата.

В 79-ата минута Единсон Кавани най-накрая отбеляза гол! Гринууд центрира хубаво в наказателното поле, а Кавани се хвърли на плонж и засече топката с глава, не оставяйки никакъв шанс на Лорис - 1:2!

В 84-ата минута след центриране от корнер Кавани бе напът да си отбележи автогол, но топката срещна дясната греда на Дийн Хендерсън! Въпреки шестте минути добавено време, Тотнъм така и не успя да създаде ново положение, за да стигне поне до равенството в тази среща. В последната 96-та минута Манчестър Юнайтед организира бърза контраатака и Мейсън Грийнууд с мощен шут направи победата на "червените дяволи" още по-изразителна - 3:1!

Така Манчестър Юнайтед успя да скъси разликата на върха с лидера Манчестър Сити на 11 точки, а "червените дяволи" имат и мач по-малко. Тотнъм пък остава на 7-ма позиция с актив от 49 точки и се отдалечи сериозно от борбата за Топ 4. До края на сезона във Висшата лига остават 7 кръга!

ПРЕДИ МАЧА

Последната среща между двата тима бе през есенния полусезон и завърши с разгром в полза на "шпорите" - 6:1 на "Олд Трафорд". Сега ситуацията е съвсем различна и "червените дяволи" са пред Тотнъм в класирането, заемайки второто място с актив от 60 точки. Отборът на Жозе Моуриньо пък е седми с 49 пункта.

В последния кръг от първенството Тотнъм направи 2:2 с Нюкасъл като гост, а Манчестър Юнайтед успя да обърне Брайтън у дома си за крайното 2:1. Бен Дейвис и Мат Дохърти са аут за днешния двубой от състава на Спърс, докато Ерик Бейли, Фил Джоунс и Антони Марсиал няма да бъдат на разположение за Оле Гунар Солскяер!

"Червените дяволи" имаха и мач през седмицата от турнира Лига Европа, който спечелиха с 2:0. Реваншът срещу испанския Гранада е на 15 април, четвъртък, така че може да се предположи, че отборът на Жозе Моуриньо ще влезе по-концентриран и по-свеж в днешната среща! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички