Лестър с куп постижения след разгрома, задмина графика и на шампионския си сезон


Лестър с куп постижения след разгрома, задмина графика и на шампионския си сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

2413 0

Футболистите на Лестър ще помнят дълго снощния си двубой срещу Саутхемтън, с който влязоха в историята на Висшата лига. Като гост "лисиците" вкараха 9 безответни гола, като записа най-разгромната победа при гостуване.

Отборът също така изравни постижението за най-убедителна победа в първенството, регистрирано от Манчестър Юнайтед срещу Ипсуич на "Олд Трафорд" през март 1995 г. В същото време Саутхемптън претърпя най-тежкото поражение у дома в своята история.

Също така с по три гола във вратата на "светците" се отчетоха двама играчи на Лестър - Джейми Варди и Айосе Перес. Така Лестър стана едва вторият отбор в историята на английското първенството с двама автори на хеттрик в един мач след Арсенал. На 7 май 2003 година лондончани побеждават с 6:1 отново Саутхамптън, като с по три гола се отличават Робер Пирес и Джърмейн Пенант. След тази победа Лестър вече има 20 точки от първите 10 двубоя, като това е с точка повече от шампионския 2015/16 сезон на тима за същия период. Тогава те имат събрани 19 точки.

Междувременно Варди излезе начело в списъка с голмайстори след историческата победа на Лестър - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички