"Лео Меси на вратарите", който може да превърне Ливърпул в реален кандидат за титлата


"Лео Меси на вратарите", който може да превърне Ливърпул в реален кандидат за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

3525 0

Алисон Бекер - вратар, който рядко прави грешки, не само на игрището, но и извън него. Въпреки това обаче престоят му в Рома започва с голям гаф. Малко след като пристига в Рим, той е поканен във вечерно италианско шоу, където е попитан дали е научил някои "мръсни" думи на италиански.

"Казах доста грозни неща, които не знаех какво означават. Щом разбрах обаче, вече беше много късно."

Това може би ще остане и най-голямата грешка, с която феновете на "вълците" ще помнят бразилеца. 

През 2016 година той пристига във Вечния град от бразилския Интернационал и въпреки че е вратар №1 в родината си, треньорът Лучано Спалети решава да заложи на Войчех Шчезни като №1. 

"Чувствах се малко самотно, но имах повече време да прекарам със съпругата си. Тя беше бременна тогава и се фокусирах повече около нея, от колкото в кариерата ми. Работех усилено на тренировка и научих много от Шчезни, той е страхотен."

Участията на Алисон бяха сведени до минимум в първия му сезон, като обикновено играеше в мачовете за Купата на Италия. Това повдигна и много въпроси около бъдещето му в тима на "селесао", като в Бразилия започнаха споровете за това дали Едерсон не трябва да застане под рамката за предстоящите тогава мачове от световни квалификации. Алисон обаче така и не разочарова новия треньор Тите, като допусна едва три гола в 11 мача.

"Получавах малко време за игра, но решението беше на треньора. Аз обаче съм спокойно момче и не обичам много да говоря. Не можех да отида и да му искам обяснение, той беше треньорът и имаше двама добри вратари, като реши аз да играя за купите. Тогава се научих и на търпение."

Поради шанса да остане резерва на Едерсон заради малкото игрово време, което получаваше в Рома, Алисон е започнал да мисли за напускане на "Стадио Олимпико", но след това разбира, че Шчезни ще премине в Ювентус.

"Не исках да напускам, но исках да гоня моите цели. Никой в Бразилия няма гарантирано титулярно място."

Въпреки че стражът на Манчестър Сити направи силен сезон, мястото на Алисон в националния отбор на Бразилия никога не е било под въпрос преди Мондиал 2018. Не само защото бе най-добрия вратар в Италия, а защото бе най-добрия в света. 

През миналата година Алисон прави 155 спасявания, като само стражът на Верона Николас прави повече в топ 5 първенствата на Европа. Бразилецът се нарежда и трети за процент спасени удари, като със 79,2% се нарежда зад Давид де Хеа (80,2%) и Ян облак (82,6%). Освен това той е само на 25 години, а подобряването в играта му си личи с всяка една година. Точно поради тази причина Ливърпул иска да го вземе, след като Юрген Клоп видя какво може да направи един вратар и колко точки може да донесе на тима ти, така, както Хосеп Гуардиола направи с привличането на Едерсон.

Да, Ливърпул може да плати рекордна сума, ако иска Алисон, но определено тези 60+ милиона паунда ще си струват, но както казва бившият треньор на Рома Роберто Негрисоло:

"Не мисля, че много хора осъзнават кой всъщност е Алисон. Това момче е феномен. Той е най-добрият от най-добрите. Той е Лионел Меси на вратарите, защото има същото мислене като Меси. Той е вратар, който може да направи своя собствена ера и да господства сам в нея."

Алисон със сигурност ще направи своя ера и ако Юрген Клоп и собствениците не направят всичко, за да вземат вратаря в Ливърпул сега, после ще си навлекат не само гнева на феновете, но и своя собствен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички