Легендата на Юнайтед Рио Фърдинанд сложи край на кариерата си


Легендата на Юнайтед Рио Фърдинанд сложи край на кариерата си
Снимка: Getty Images / Guliver

2139 0

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изненадващо обяви края на футболната си кариера, след като беше освободен от настоящия си клуб Куинс Парк Рейнджърс.

Решението на 6-кратния шампион във Висшата лига идва по-малко от месец след кончината на неговта съпруга. Ребека почина в началото на май след продължителна битка срещу раково заболяване.

"След 18 години като професионален футболист мисля, че дойде правилното време да се откажа от играта, която обичам. Да печеля трофеи в 13-годишната си кариера на играч на Манчестър Юнайтед ми позволи да постигна всичко, което някога съм искал във футбола. От малко дете досега, това беше всичко, от което се интересувах. Нищо от това нямаше да е възможно, ако не беше геният на сър Алекс Фъргюсън.

Искам да благодаря и на покойната си съпруга Ребека и моето семейство, включително на майка ми и баща ми, за жертвите, които направиха за мен, и за съветите, които ми даваха през годините", каза Фърдинанд, обявявайки своето отказване.

Фърдинанд се превърна в най-скъпия защитник на планетата в началото на 21-и век, след като беше взет от Манчестър Юнайтед за сумата от 30 милиона паунда (през 2002 година от Лийдс). За 13 години на "Олд Трафорд" той спечели 6 титли на Англия, грабна 1 ФА Къп, 3 пъти стана носител на Купата на Лигата, 6 пъти спечели "Къмюнити Шийлд", а освен това спечели Шампионска лига (2008 година), Суперкупата на УЕФА (2008 година) и Световното клубно първенство (2008 година). В този период той формира и невероятно защитно дуо с Неманя Видич, превръщайки се в най-емблематичната двойка защитници в историята на най-титулувания английски клуб.

Очаквайте още подробности!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички