Легендата на Ливърпул Майкъл Оуен с абсурдно твърдение: Мане не пада за дузпа, за да не вкарва Салах


Легендата на Ливърпул Майкъл Оуен с абсурдно твърдение: Мане не пада за дузпа, за да не вкарва Салах
Снимка: Getty Images/Guliver

9868 0

Забелязва се тенденцията нападателят на Ливърпул Садио Мане да не пада в ситуации, в които има очевиден контакт между него и противников футболист в наказателното поле (и без опонента да играе с топката). Това се случи и срещу Челси, и срещу Шефилд Юнайтед.

Мнозина се учудват защо Мане не пада на земята при очевидния контакт, при който е много вероятно да последва и дузпа. Легендата на мърсисайдци Майкъл Оуен пък изрази абсурдно странна теория относно това - че Мане не иска да има дузпи, защото Мохамед Салах ще ги вкарва.

"Не можех да повярвам, че не падна на земята. Това бе силно докосване и вероятно щеше да получи дузпа. Той стори нещо подобно преди седмица. Просто се чудя, може и да бъде малко подла мисъл, която се прокрадва между мислите ми - Мо Салах изпълнява дузпите в този отбор и ако Мане си мисли, че ще има шанс той самият да вкара и си мисли: "Е, аз няма да вкарам, ако не остана на крака, а Мо Салах ще получи нова дузпа".

Тези играчи се състезават за "Златната обувка" през миналите сезони. Може да е луда теория, но да се съревновават е в кръвта им. Виждали сме да не си подават, когато другият е в много по-добра позиция. Виждали сме малко егоизъм, виждали сме и държанието им. Просто това, че Мане не пада за дузпи ме кара да се замисля за това" - сподели Оуен.

Доказателството, че ако не паднеш, няма да получиш дузпа (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички