Легенда на Ливърпул обясни провала на Англия и нарече Висшата лига "измама"


Легенда на Ливърпул обясни провала на Англия и нарече Висшата лига "измама"

1488 0

Англия преживя срамна елиминация от Исландия на Евро 2016 на фазата на осминафиналите. Оттогава насам англичаните са подложени на критики, към които се включи и легендата на Ливърпул Дитмар Хаман. През това лято той е ангажиран като коментатор за ирландската телевизия "РТЕ".

Според бившия германски национал, популярността на Висшата лига повишава изкуствено очакванията от английския национален отбор и според качеството на футбола, Англия е далеч зад Испания и Германия.

Големите разочарования на Англия през годините

"Англичаните са подмамени от популярността на Висшата лига. Ричард Скадамор (директорът на ВЛ) и Висшата лига продават Шкода все едно е Ламборгини през последните 15 г. Висшата лига е средна. Ако погледнете Испания и Германия, там стандартът на футбола и качеството му са далече над нивото на Англия", коментира Хаман.

"Само затова, че се гледа из целия свят, не значи, че Висшата лига е най-добрият продукт. Част от английските играчи трябва да палят свещ всяка вечер, защото ако бяха холандци, германци или португалци, щяха да се мъчат да печелят четвърт от това, което го прибират сега. Не е тяхна вината, че клубовете им плащат толкова много, но е факт, че са прекалено високо платени и Висшата лига е измама", завърши легендата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички