Легенда на Челси е сред фаворитите за наследник на Антонио Конте


Легенда на Челси е сред фаворитите за наследник на Антонио Конте
Снимка: Gulliver/GettyImages

1373 0

През последните дни усилено се заговори, че Антонио Конте ще напусне Челси през лятото. В Англия пък веднага започнаха да мислят за негови заместници, а букмейкърите в страната дори имат свои двама фаворити.

Единият се казва Карло Анчелоти. На скоро италианецът бе уволнен от Байерн Мюнхен заради незадоволителни резултати и в момента е без работа. Ако се вземе в предвид и миналото му на "Стамфорд Бридж", изглежда логично да поеме тима през лятото на следващата година.

Вторият фаворит на букмейкърите обаче е малко изненадващ. Става въпрос за легендата на тима и доскорошен капитан Джон Тери, който в момента е част от тима на Астън Вила. Разбира се, това ще бъде истински риск, ако ръководството на "сините" заложи на бранителят, който няма никакъв опит на подобна позиция.

Когато през лятото Тери парафира с бирмингамци, той бе запитан за това дали един ден би поел Челси:

"Това е една мечта. Не мога да крия, че да водя Челси ще бъде истинско предизвикателство и удоволствие за мен. Говорил съм си много пъти на тази тема с Лампс (б.р. - Франк Лампард). Докато стигнем до там обаче има много работа за вършене. На ясно съм, че не може просто един ден да се събудиш и да те извикат да си мениджър на Челси. За тази работа трябва опит.

Ако искаш да си мениджър на голям отбор, първо трябва да започнеш от някой по-малък. Да спечелиш нещо с него, да събереш опит, да допуснеш грешки, които да знаеш как да поправиш. Такъв пример в момента е Стиви (б.р. - Стивън Джерард), който води юношеският тим на Ливърпул", разкрива Тери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички