Легенда на Англия почина внезапно


Легенда на Англия почина внезапно

2389 0

Бившият селекционер на националния отбор на Англия Греъм Тейлър почина на 72-годишна възраст от инфаркт, съобщиха от неговото семейство.

"С огромна тъга трябва да съобщим, че Греъм почина тази сутрин в дома си от инфаркт. Семейството ни е съсипано от тази изненадваща и напълно неочаквана загуба", се казва в официално съобщение от роднините му.

Тейлър е едно от най-големите имена на треньорска сцена в Англия през 80-те и 90-те години, като изгражда името си, след като качва Уотфорд от 4-та до 1-ва дивизия само за 5 години и класира отбор за финал на ФА Къп. През 1987 той застава начело на Астън Вила и веднага връща тима в елита, след което и до сребърните медали в първа дивизия. През 1990 година Тейлър поема националния отбор и го класира за финалите на Евро 1992, но след това се проваля в квалификациите за Мондиала в САЩ и подава оставка. В следващите години той води Уулвс, отново Уотфорд и за последно Астън Вила през сезон 2002/03.

Греъм Тейлър остава в английския футболен колорит и с факта, че позволи да бъде сниман документален филм за него по време на световните квалификации през 1992 и 1993 година. За негово съжаление, квалификациите бяха провал за "трите лъва", което превърна крайния продукт в нещо съвсем различно от първоначалния замисъл. Тейлър обаче остана една от най-уважаваните фигури сред треньорската гилдия на Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички