Къде щеше да е Манчестър Сити в класирането без головете на Агуеро и Жезус


Къде щеше да е Манчестър Сити в класирането без головете на Агуеро и Жезус
Снимка: Getty Images/Guliver

2025 0

Голямата новина от тази вечер в света на спорта е, че Манчестър Сити спечели титлата в Англия. Играчите на Хосеп Гуардиола са недостижими на върха с 16 точки актив пред втория Манчестър Юнайтед при оставащи пет кръга до края на шампионата.

В последните сезони "гражданите" обират постоянни критики за това, че "пръскат" луди пари за нови играчи и че едва ли не титлата им зависи от милиардите на собствениците им. В социалните мрежи дори се появиха сравнения, че Ман Сити е зависим от парите толкова, колкото Барселона и Реал Мадрид са зависими от формата на големите си суперзвезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Ако парите ги нямало на "Етихад", то отборът нямало да постигне тези висоти. Да, това може би е така, но за разлика от Барса и Реал, "небесносините" не зависят по никакъв начин от един или двама от своите играчи. 

Това се доказва от статистика, изградена върху отбелязаните голове през сезона, и по-точно тези на централните нападатели Серхио Агуеро и Габриел Жезус. Двамата имат сумарно 31 попадения от общо 93, или по-точно казано 1/3 от всичките голове през сезона. Ако извадим обаче вкараните голове от двамата, то Сити отново ще остане на върха в класирането на Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички