Куриозен гол обрече Манчестър Юнайтед на "Емиратс"


Куриозен гол обрече Манчестър Юнайтед на "Емиратс"
Снимка: Guliver/GettyImages

2139 0

Единственият път за Манчестър Юнайтед към Шампионска лига остава триумф в Лига Европа. До този окончателен вариант се стигна, след като в рамките на 3 минути Арсенал вкара два гола на "червените дяволи" и ги би с 2:0 на "Емиратс", връщайки минималната си надежда за класиране в топ 4 на английската Висша лига.

През първото полувреме двамата вратари се отчетоха със страхотни намеси, но в началото на втората част лондончани поведоха с куриозен гол. Джака стреля отдалеч, а топката срещна гърба на Ерера. Това превърна коженото кълбо в недостижимо за Де Хеа, който беше прехвърлен - 1:0.

Само 3 минути по-късно бившият ас на Юнайтед - Дани Уелбек, се разписа във вратата на бившите си съотборници и донесе победата на своя тим в дербито.

Манчестър Юнайтед имаше всички шансове да се бори за топ 4 при победа днес, но първият гол определено обърка сметките на Моуриньо, който пусна много сериозна част от резервите си, но се надяваше да спечели срещата след издънката на Ливърпул.

Арсен Венгер пък записа първа победа над Жозе Моуриньо, с което върна малко надеждата на "Емиратс" за класиране в Шампионска лига. Отборът изостава на 7 точки от Ливърпул (и два мача по-малко), както и на 6 пункта от Манчестър Сити (мач по-малко) и до края има шанс да се бори за място в четворката.

"Червените дяволи" запазват 5-а позиция с актив от 65 точки, но мисия "топ 4" изглежда вече невъзможна. Това беше и първа загуба за тима от поражението срещу Челси през миналата година (14 победи и 12 равенства в този период).

НАЧАЛО НА СРЕЩАТА

Първата страхотна ситуация в мача беше в полза на "червените дяволи". Рууни изведе по страхотен начин Марсиал в наказателното поле, а бившият ас на Монако изпревари Начо и стреля силно, но Чех успя да избие в корнер.

Само 5 минути по-късно и домакините имаха страхотен шанс да поведат. Бърза контраатака позволи на Йозил да изведе Рамзи сам срещу вратаря, халфът веднага стреля, но Де Хеа с прекрасна намеса изби в корнер.

До 30' Арсенал беше пълен господар на терена и изпусна куп ситуации за гол. На два пъти Уелбек се озова на перфектна позиция в наказателното поле на съперника, но Смолинг и Джоунс на два пъти го парираха, докато удари на Санчес и Чембърлейн бяха спасени от Давид Де Хеа.

В 31' обаче гостите получиха златен шанс. При опит на Рамзи да подаде на Чех, Рууни изпревари защитник и веднага стреля от близка дистанция, но вратарят успя да избие в корнер. Това беше и последната по-сериозна ситуация за първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна спокойно, но в 53' падна гол. Гранит Джака реши да стреля отдалеч, като топката срещна гърба на Андер Ерера. Това помогна много на швейцареца, чийто удар прехвърли Де Хеа и топката влетя във вратата - 1:0 за "артилеристите".

Това подейства страхотно на играта на Арсенал, който натисна здраво и само 3 минути по-късно удвои своята преднина. Перфектно центриране на Алекс Окслейд Чембърлейн намери Дани Уелбек, който разпечата вратата на Де Хеа с глава и реализира за 2:0.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Арсенал влиза в срещата с идеята за задължителна победа с оглед на сериозните проблеми, които имат "червените дяволи". "Артилеристите" имат две загуби в последните си 5 мача и играе слабо в последния месец, но това е последният шанс на тима да се намеси в битката за Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед продължава да "ниже" равенство след равенство, като тимът вече има 14 мача, в които поделя точките със съперника си. Именно този показател държи клуба извън топ 4, а Жозе Моуриньо е насочил вниманието си изцяло към Лига Европа. 20-кратните шампиони спечелиха във Виго и са почти сигурен финалист в турнира, който може да им гарантира участие в Шампионска лига през следващия сезон. Поради тази причина португалецът загатна, че ще пусне куп резерви срещу Арсенал, което дава сериозно предимство на лондончани тази вечер.

Арсенал обаче има само една победа в последните си 5 мача като домакин на Манчестър Юнайтед и само 2 успеха в последните 6 години в дербито.

Стартовите състави:

Арсенал: Чех, Холдинг, Косиелни, Монреал, Окслейд-Чембърлейн, Рамзи, Джака, Гибс, Йозил, Алексис, Уелбек

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Туанзебе, Джоунс, Смолинг, Дармиан, Карик, Ерера, Мата, Мхитарян, Марсиал, Рууни 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички