Кулибали: Менди заслужаваше номинация за „Златната топка“


Кулибали: Менди заслужаваше номинация за „Златната топка“
Снимка: Getty Images/Guliver

2253 0

Централният защитник на Наполи Калиду Кулибали изрази разочарованието си от факта, че съотборникът му в националния отбор на Сенегал Едуар Менди не е попаднал в списъка с номинирани за „Златната топка“.

Единственият вратар в списъка с 30 играчи е Джанлуиджи Донарума, който бе с ключова роля за триумфа на Италия на Евро 2020. Но Кулибали смята, че Менди трябва да бъде включен, след като помогна на Челси да спечели Шампионската лига миналия сезон.

„Наистина е жалко, че Еду не е сред тях. Той е първият африкански вратар, печелил Шампионската лига. Трябва да продължим да работим и да гледаме напред. Трябва да направим двойно в сравнение с някои хора, за да получим добра оценка. Еду е много положителен човек. Говорихме заедно за това. Ще продължим да се борим да бъдем част от този списък. За мен, той има място сред тези 30 играчи“, каза бранителят след успеха на Сенегал над Намибия с 4:1 в световна квалификация.

Челси и Манчестър Сити са клубовете с най-много номинирани (петима), следвани от ПСЖ (четирима), Ювентус, Манчестър Юнайтед, Интер и Реал Мадрид, които са с по двама. Лионел Меси, Жоржиньо и Н‘Голо Канте се очаква да бъдат водещите кандидати за наградата заедно с Роберт Левандовски и Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички