"Кризата" в Челси приключи, отнесе го Съндърланд


"Кризата" в Челси приключи, отнесе го Съндърланд

883 0

Челси записа първа победа под ръководството на новия мениджър Гус Хидинк. След като подписа преди няколко часа, холандецът дебютира за втори път начело на тима, като този път почна с победа 3:1 над Съндърланд в мач от 17-ия кръг на Висшата лига.

Лондончани показаха, че криза всъщност няма, след като тотално надиграха своя съперник. За силната игра помогна и ранния гол, с който домакините поведоха. В 5' Вилиан центрира добре от корнер, а Бранислав Иванович засече за 1:0.

Само няколко минути по-късно страхотна акция в синьо завърши с втори гол. Вилиян центрира от крилото, а Диего Коща успя да свали за Педро. Нападателят със силен изстрел успя да се разпише, носейки достатъчно голям аванс на своя тим.

През второто полувреме двата отбора си размениха по едно попадение. Първо Оскар в 50' отбеляза от дузпа и ознаменува с гол добрата си игра на "Стамфорд Бридж". При статично в 53' Куртоа спаси удар на Кабул, но при добавката Борини не сбърка - 3:1 краен резултат.

Така Челси временно се отдалечи от зоната на изпадащите, като има 18 точки - с 4 повече от Суонси. Съндърланд остава предпоследен с 12 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички