Краят на една испанска ера в Сити: Давид Силва ще се раздели с Манчестър


Краят на една испанска ера в Сити: Давид Силва ще се раздели с Манчестър
Снимка: Guliver/GettyImages

3027 0

Може би най-важният футболист в новата история на Манчестър Сити - Давид Силва, обяви, че ще напусне отбора след края на предстоящия сезон. Испанецът, който се превърна в истински лидер на тима след трансфера си за 28 милиона паунда през 2010 година, обяви, че това ще е последната кампания за него във Висшата лига.

"10 години са напълно достатъчни за мен. Идеалното време за мен. Първоначално, от Сити искаха да остана още две години, но аз реших да преподпиша за още една, за да приключа на кота 10", сподели испанският магьосник, който продължава да дирижира халфовата линия на тима.

"Това завършва цикъла – едно прекрасно кръгло число. Не мога да си представя да играя срещу Сити с екипа на друг отбор. Така че тези 10 години ми бяха напълно достатъчни", допълни той, потвърждавайки че няма да играе за друг английски тим.

Единственият трофей, който засега Силва не е печели на "Етихад", е Шампионска лига. Освен че се окичи със златни медали от всички останали клубни турнири, той стана европейски и световен шампион с екипа на Испания, превръщайки се в една от емблематичните фигури на футбола през второто десетилетие на настоящия век.

Ръководството на "гражданите" е знаело за намеренията на плеймейкъра и поради тази причина е в напреднали преговори със заместника на Давид Силва (подробности вижте в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички