Кошмар за Челси: Коща гори за дербито със Сити


Кошмар за Челси: Коща гори за дербито със Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1112 0

Нападателят на Челси Диего Коща е заплашен от 3 мача наказание за настъпването на Емре Чан в двубоя от Кепитъл Уан Къп срещу Ливърпул. Това означава, че топ-реализатора на лондончани ще пропусне ключовия двубой срещу Манчестър Сити през уикенда, както и гостуването на Съндърланд и домакинството на Евертън.

ФА погна Диего по бързата процедура и наказа нападателя за три мача. Той има право да обжалва решението до 20:00 днес. Тричленна комисия на футболната асоциация ще разгледа видео записи от двубоя, след което ще се произнесе с решение по случая в петък. В същото време от Челси нямат право да обжалват повече, защото това ще им позволи да отложат решението за след двубоя със Сити. Ситуацията на голаджията можеше да е далеч по тежка, но аналогичния инцидент с Мартин Шкъртел през втората част няма да бъде разглеждан.

Отсъствието на реализиралия 17 попадения във Висшата лига нападател може да се окаже решително за представянето на Челси в този ключов етап от сезона при положение че „сините“ не разполагат с алтернатива в нападение. Дидие Дрогба е започнал като титуляр едва 8 мача през сезона и е отбелязал 6 попадения във всички турнири, а Лоик Реми е бил предпочетен 4 пъти и се е отличил с 3 попадения.

Освен това под въпрос за дербито заради травми са Фелипе Луис и Сеск Фабрегас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички