Контузия на Рашфорд помрачи настроението на Юнайтед при убедителен успех срещу Евертън (ВИДЕО)


Контузия на Рашфорд помрачи настроението на Юнайтед при убедителен успех срещу Евертън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4274 0

Манчестър Юнайтед победи безпроблемно Евертън с 2:0 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Срещата на "Олд Трафорд" протече под диктовката на домакините, които са трети в класирането с 56 точки пред Нюкасъл. "Свраките" обаче все още не са изиграли двубоя от кръга.

Отборът на Тен Хаг изигра много силно първо полувреме, което завърши с 20 удара в тяхна полза. Юнайтед със сигурност можеше да води с много повече от 1:0 на почивката, но Джордан Пикфорд имаше няколко много добри намеси. През второто полувреме темпото бе доста по-ниско, както и положенията, но все пак "червените дяволи" контролиха двубоя. Лошата новина за отбора е, че Маркъс Рашфорд бе заменен принудително 1 минути преди края

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха атакуващо двубоя, като още в началните 10-ина минути създадоха няколко нелоши положения. Още в 3'Джейдън Санчо успя да намери Забитцер в наказателното поле. Той успя да се обърне и стреля, но топката излезе в корнер.

В 8' Рашфорд направи пробив и стреля, но Пикфорд успя да се намеси. Най-чистото положение дойде в 12', когато Антони стреля от средна дистанция и изненада стража на "карамелите", като нацели гредата. Топката се отби до Уан Бисака, който от непосредствена близост направи огромен пропуск.

Video edited on <

Стигна се до шанс и за Евертън. Елис Симс бе изведен на много добра позиция в 19', но ударът му по дигаонал не намери очертанията на вратата. След това продължиха силните минути за отбора на Тен Хаг. В 24' Антъни имаше нова възможност пред себе си, но бе спрян първо от бранител на "карамелите", а след това и от Пикфорд. Две минути след това Рашфорд стреля неуспешно, а и Рашфорд бе отказан от Пикфорд, след като успя да се справи със защитата.

В 36' "червените дяволи" стигнаха до първото си попадение. След продължителна атака и след извеждащ пас топката стигна до Скот Мактоминей, който с плътен удар успя да открие резултата - 1:0.  В самия край на полувремето Антъни отново се измъкна от защитата и отправи опасен удар, но Пикфорд спаси отбора си.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по-добре за домакините, но атаките им бяха доста "по-беззъби". В 64'  прехвърчаха искри, след като Мактоминей подпутна с коляно Коулман, което сериозно разгневи играча на Евертън. Майкъл Оливер обаче не даде картони и успя да успокои ситуацията.

Малко след това Забитцер центрира към Фернандеш, който стреля, но Пикфорд спаси. В 71' Антони Марсиал удвои преднината след грешка на Шеймъс Коулмън. Той не успя да овладее топката и буквално подари кълбото на Рашфорд, който напредна отляво, след което центрира към Марсиал, който без проблеми засече за 2:0. Пет минути по-късно Ериксен се завърне в игра, заменяйки Санчо.

10 минути преди края се стигна до много неприятен момент, като Маркъс Рашфорд бе сменен принудително заради контузия.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Маласия, Забицер, Антони, Санчо, Уан-Бисака, Мактомини

Евертън: Пикфорд, Коулмън, Годфри, Кейн, Тарковски, Айоби, Онана, Гана, Макнийл, Грей, Симс

ПРЕДИ МАЧА

Момчетата на Ерик тен Хаг продължават с опитите си да затвърдят позицията си в топ 4 на английския елит. "Дяволите" допуснаха тежко поражение с 0:2 от Нюкасъл и сега ще искат да се върнат към победите срещу Евертън.

От другата страна, "карамелите" отмъкнаха много ценни точки от двата лондонски гранда Челси и Тотнъм в последните си 2 мача. Възпитаниците на Шон Дайш завършиха 2:2 на "Стамфорд Бридж" и 1:1 с гол в последната минута на "Гудисън" срещу "спърс".

Домакините днес няма да могат да разчитат на наказания Каземиро, както и на контузените Алехандро Гарначо и Люк Шоу. Шон Дайш пък ще трябва да излезе без Андрос Таунзенд и наказания Абдулай Дукуре.

Главен арбитър ще бъде Майкъл Оливър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички