Конте не само не искал Давид Луиз, но дори му бил шести вариант


Конте не само не искал Давид Луиз, но дори му бил шести вариант
Снимка: Guliver/Getty Images

1251 0

Челси пръсна 32 милиона паунда, за да си върне Давид Луиз от Пари Сен Жермен в последния ден на летния прозорец, но бразилецът не е бил първият избор за нов защитник на Антонио Конте.

Луиз не е бил дори втора опция за подсилване на защитата, а... шеста. Поради тази причина през януари Челси отново ще опита да привлече Леонардо Бонучи или някого от останалите петима бранители, които мениджърът е предпочитал пред пожарния вариант Луиз.

КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ВЕНГЕР И МОУРИНЬО

Калиду Кулибали е бил най-желаният от Конте, но ексцентричният президент на Наполи Аурелио де Лаурентис е отказал дори космическите 58 милиона евро за него. За Бонучи пък Ювентус отхвърли 50 милиона паунда от Манчестър Сити, така че Конте може да се насочи към някои от следващите имена в списъка си, които не са толкова високо оценявани.

Костас Манолас и Антонио Рюдигер направиха страхотен тандем през миналия сезон и Конте би се радвал да има един от двамата в отбора си. Рома обаче трудно ще се раздели с някого от тях за по-малко от 30 милиона евро.

Хофенхайм пък отхвърлил 25 милиона паунда за един от най-вълнуващите таланти в Бундеслигата Никлас Зюле и сега Челси трябва да приготви повече, ако иска да привлече 21-годишния германец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички