Конте доволен от своите: Финалът е голямо постижение


Конте доволен от своите: Финалът е голямо постижение
Снимка: БГНЕС

822 0

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че е горд от класирането на отбора му за финала за Купата на Англия. Снощи „сините” се наложиха с 4:2 над градския си съперник Тотнъм, като в борбата за трофея ще спорят с победителя от сблъсъка между Арсенал и Манчестър Сити, които играят по-късно днес.

„Достигането до финал още през първия ми сезон тук е голямо постижение. Това е не само постижение за мен, но и за футболистите, за клуба, за моя екип и за публиката”, заяви Конте.

"Мисля, че заслужавахме да победим, след като играхме толкова добре в един труден мач и то срещу много силен съперник. Англия може да се гордее с този футбол, който и двата отбора демонстрираха и то на толкова високо ниво. Днес бе страхотен ден за футбола, защото в този полуфинал аз видях два много силни отбора, които направиха един много добър мач” сподели италианският специалист.

Конте коментира, че на „сините” им предстои ново трудно изпитание, след като през идната седмица те приемат Саутхемптън в мач от 34-ия кръг на Висшата лига.

„Трябва да се възползваме от момента, защото победихме отбор, който се бори за титлата. Не бива да забравяме обаче, че във вторник ни предстои нов труден мач, в който ще се изправим срещу много силен съперник. Саутхемптън имат много добри футболисти, като те ще дойдат на „Стамфорд Бридж” с нагласата да дадат най-доброто от себе си. Във вторник се надявам нашите поддръжници да бъдат играчи на терена. Това е много важен момент за нас и ние се нуждаем от подкрепата на нашите фенове", коментира Конте

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички