Конте: Беше много трудно да повярвам, че ще спечеля титлата в първия си сезон


Конте: Беше много трудно да повярвам, че ще спечеля титлата в първия си сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1116 0

Антонио Конте счупи рекорда за най-много победи на един отбор за един сезон във Висшата лига, след като шампионът Челси срази изпадналия Съндърланд с 5:1 в последния ден от кампанията и закръгли на 30 победите си.

„За нас е един невероятен момент да празнуваме тази победа – за мен и за играчите. Надявам се днес това да е само началото. Сезонът не беше лесен, но играчите бяха фантастични. Показаха страхотно себераздаване и сега празнуваме с нашите фенове – фантастичен сезон.

Честно казано беше много трудно да повярвам, че ще спечеля титлата в първия си сезон тук. Сменихме много играчи, не е лесно да спечелиш първенството. Това е награда за огромните ни усилия”, каза Конте на терена на „Стамфорд Бридж”.

Следващата събота Челси играе с Арсенал за трофея за Купата на Англия. "Следващия сезон може да бъде много труден, но със сигурност ние сме развълнувани. Разговаряме да изградим нещо значимо. От утре вече мислим за следващата фантастична цел и трябва да се опитаме да направим спечелим финала срещу Арсенал".

"Джон Тери преди всичко е страхотен човек и после страхотен играч,. Той е легенда на този клуб. Неговата роля за титлата този сезон беше много важна”, отбеляза Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички