Компани се завърна и се контузи отново при разгром на Сити


Компани се завърна и се контузи отново при разгром на Сити
Снимка: Gulliver/Getty Images

740 0

Манчестър Сити нямаше никакви проблеми в домакинството си на Съндърланд в 18-ия кръг от английската Висша лига, игран в „Деня на отварянето на подаръци“ на Острова. „Гражданите“ вкараха цели три гола между 13-ата и 22-ата минута, за да си осигурят незабавно изключително комфортен аванс.

Кевин де Бройне центрира в наказателното поле отдясно и изненадващо Рахийм Стърлинг с глава успя да засече топката в мрежата, въпреки скромния си ръст – 1:0. Toва бе петото попадение за бомбастичната покупка на „гражданите“ от началото на сезона, но показателите му все още са далеч от лидера в голмайсторската листа на Висшата лига Джейми Варди, който е с 15 гола.

В 17-ата минута Яя Туре се възползва от подаване на Давид Силва и с точен изстрел се погрижи преднината на Ман Сити да набъбне значително бързо след откриването на резултата – 2:0.

Третото попадение бе дело на Уилфред Бони в 22-ата минута след втората асистенция на Кевин де Бройне за мача – 3:0 и четвърто попадение за нападателя от Кот д'Ивоар. До края на първата част Сити трябваше да води с четири гола разлика, но нов точен изстрел на Стърлинг бе отменен неправилно заради засада.

В 54-ата минута Де Бройне ознаменува отличното си представяне в срещата с гол на своя сметка за 4:0, след като вече бе изработил две от предишните попадения на своя тим. С това белгиецът вкара или асистира осмото си попадение от началото на сезона и отстъпва по този показател единствено на Месут Йозил (15) във Висшата лига.

В 59-ата минута Фабио Борини направи 4:1 с втория си гол от началото на сезона, който е и втори пореден за италианския стрелец, но отново при сериозно поражение, след като предния път се разписа при 1:3 от Челси.

В 69-ата минута Манчестър Сити можеше да зарадва феновете си с пето попадение, но Уилфред Бони пропусна дузпа.

Манчестър Сити вече има 35 точки и въпреки че остава на трета позиция, скъсява изоставането си от върха. По същото време Лестър загуби с 0:1 визитата си на Ливърпул и остава с 36 пункта, което означава, че може да сдаде водачеството на Арсенал (35), а и загуби част от аванса си пред „гражданите“. Съндърланд пък вече има четири поредни поражения и с 12 пункта е предпоследен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички