Колко пари изхарчи Ван Гаал за ранно отпадане в Шампионска лига и една купа?


Колко пари изхарчи Ван Гаал за ранно отпадане в Шампионска лига и една купа?
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Луис ван Гаал прекъсна 3-годишната суша откъм трофеи на "Олд Трафорд", печелейки ФА къп. Наградата за това е уволнение, но със сигурност той го е очаквал, след като за 2 години похарчи 258 милиона паунда за трансфери, довели до минимални успехи.

В ерата на холандеца в "Театъра на мечтите" Манчестър Юнайтед спечели една ФА къп, стигна веднъж до 4-о и веднъж до 5-о място във Висшата лига, а в Шампионска лига отпадна още в груповата фаза. Представянето в Лига Европа дори не се споменава, но през този сезон "червените дяволи" отпаднаха от големия съперник Ливърпул още на 1/8-финал.

Най-скъпият трансфер на тима беше Анхел Ди Мария, който беше привлечен за рекордната за Англия сума 59.7 милиона паунда. Само година по-късно той беше продаден на загуба, а в ПСЖ вкара двуцифрено число голове и раздаде над 20 асистенции във всички турнири.

Той привлече общо 13 играчи, от които единствено Антони Марсиал се наложи в титулярния състав на "червените дяволи". Дейли Блинд също може да се счита за успешен трансфер, заедно с Маркос Рохо и Андер Ерера. Играчи като Мемфис Депай, Дармиан, Швайнщайгер и Шнайдерлен отбелязаха безумен спад в своята игра под ръководството на Ван Гаал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички