Кой и как върна формата на Рахийм Стърлинг през този сезон


Кой и как върна формата на Рахийм Стърлинг през този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1103 0

През лятото на 2015 година Манчестър Сити брои 49 милиона паунда на Ливърпул за Рахийм Стърлинг. От този момента мнозина смятаха, че "гражданите" са изсипали ненужно голяма сума пари за играч, който никога няма да развие потенциала си. 

Това обаче се промени през тази година, като английският национал има 20 гола и 11 асистенции на сметката си и заедно със съотборниците си отвя конкуренцията във  Висшата лига, а до момента и в Шампионска лига.

Няма спор, че "небесносините" инвестираха голяма сума пари в нови играчи през последните няколко трансферни прозореца, като безспорно едно от най-добрите им действия бе назначаването на Хосеп Гуардиола. През първия сезон Гуардиола нямаше никакъв успех в Англия, но през тази кампания той спечели Карабао Къп, води с 16 точки във Висшата лига и е на 1/4-финал в Шампионска лига.

"Той просто ти казва, когато не е доволен от нещо. Помня един мач срещу Кристъл Палас. Загубих три пъти топката и мислех, че няма да играя до края на сезона след конското, което ми изчете в съблекалнята. Мениджъри като него изкарват най-доброто от теб, такива, които ти казват кое не харесват в играта ти. 

Обичам да имам конкуренция. Когато през лятото бе взет Бернардо Силва знаех, че трябва да играя още по-добре, за да имам място в състава", споделя Стърлинг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички