Кой, ако не Хари Кейн? Нападателят наказа Арсенал и върна Тотнъм в Топ 4 (ВИДЕО)


Кой, ако не Хари Кейн? Нападателят наказа Арсенал и върна Тотнъм в Топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4102 0

Отборът на Тотнъм постигна важна победа в дербито на северен Лондон. Играчите на Маурисио Почетино се наложиха с минималното 1:0 над Арсенал на "Уембли", като "шпорите" можеха да съжаляват, че не вкараха още попадения, но могат и да бъдат щастливи, че не получиха изравнително попадение в края на срещата. Гостите от своя страна изиграха слаб мач, като единствено в заключителните минути притиснаха съперника си.

С тази победа Тотнъм се върна в Топ 4, като изпревари Ливърпул и Челси, които са с мач по-малко.

През първата част двата тима започнаха ударно, но постепенно нивото на играта спадна. Втората част започна с добра атака на Тотнъм по левия фланг и центриране към Хари Кейн, който с глава между Лоран Косчелни и Шкодран Мустафи се извиси и заби кълбото в мрежата на Петър Чех.

Срещата на "Уембли" започна равностойно и с бързи атаки от страна на двата отбора. Първата добра възможност бе за Арсенал в 3', когато Пиер-Емерик Обамеянг спечели корнер, но при центрирането Деле Али изчисти.

2' по-късно и Тотнъм спечели ъглов удар, при който те избраха късо изпълнение, но това не даде желания резултат и до подаване в наказателното поле не се стигна.

Първият точен удар бе за домакините в 8', след като Али напредна от ляво и видя нахлуващия на скорост Хари Кейн. Шкодран Мустафи изпревари английския нападател, но за малко не си отбеляза автогол. Все пак Петър Чех внимаваше и изби в корнер.

Последва сериозен импулс в играта на "шпорите" и между 15' и 20' те владееха инициативата, но без да стигнат до нищо сериозно пред вратата на "артилеристите".

Втората част започна прекрасно за момчетата на Маурисио Почетино и още в 49' Хари Кейн откри. Английският национал получи добро центриране от ляво и с глава Кейн откри със своя 101-ви гол във Висшата лига.

Натискът на домакините продължи и в 52' Кейн бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му попадна в периметъра на Чех, който улови.

Първата реална голова възможност за Арсенал през втората част дойде чак в 68', когато Джак Уилшър получи на дъгата на наказателното поле и отправи фалцов удар, но Юго Лорис внимаваше и улови кълбото.

След 70' домакините наложиха пълна доминация на "Уембли", като ударите към вратата на Чех валяха един след друг. Все пак именно чешкият страж се оказа героят за тима си към този момент, като отрази всяка една възможност.

Преди мача

Петият в класирането на Висшата лига Тотнъм приема шестия Арсенал в най-интересния мач от 27-я кръг на Премиършип. Лондонското дерби по традиция е изпълнено с много заряд, като това се очаква да видят и днес феновете на футбола.

Разликата между двата отбора е четири точки, като при победа "топчиите" ще съберат 48 точки и ще се доближат на една от Тотнъм и на две от Топ 4.

"Шпорите" от своя страна имат шанс да изпреварят и Челси, и Ливърпул и да се изкачат до третата позиция, преди "сините" и мърсисайдци да изиграят своите срещи по-късно тази седмица.

Формата на двата тима в последните мачове не е никак постоянна. Домакините записаха три равенства и две победи, докато днешният им съперник има един равен, две победи и две загуби.

Състави:

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Санчес, Трипиър, Али, Дембеле, Дайър, Ериксен, Сон, Кейн

Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Косчелни, Монреал, Ел Нени, Джака, Йозил, Уилшър, Мхитариян, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички