Кога ще затваря летният прозорец - Висшата лига взе своето решение


Кога ще затваря летният прозорец - Висшата лига взе своето решение
Снимка: Gulliver/GettyImages

2537 0

Отборите от Висшата лига гласуваха в полза на това да се запази текущия период за осъществяване на трансфери през лятото. Това на практика означава, че трансферният прозорец в Премиър лийг ще затваря преди началото на сезона. 

На среща в Лондон отборите във Висшата лига подадоха своите гласове, които се оказаха почти равностойни - 11 в полза на това да се запази сегашната дата и 9 в полза на това да се върне предишната дата, която бе 31 август.

Датата, на която ще затваря прозорецът за отборите от Висшата лига, е 9 август. Това бе така и през изминалото лято, но се забелязаха и недостатъци в подобна стратегия. Проблемът идваше от това, че останалите първенства в Европа затварят своите прозорци едва в края на август, което от своя страна им позволява да преговарят с играчи от Острова.

Манчестър Юнайтед бе един от отборите, който бе против промяната, като настояваше да бъде възстановена старата дата, която се запази за останалите топ първенства на Стария континент, с изключение на Италия. Те изтъкнаха като причина това, че не могат да реагират при опити да бъде закупен техен играч.

Промяната бе въведена с цел да не се отвлича вниманието на футболистите във Висшата лига, които да могат да се фокусират изцяло върху вече започналия сезон в първенството. Критиците обаче смятат, че тези мерки не изпълняват ролята си, тъй като отборите извън Англия продължават да имат възможността да търгуват за играчи от Острова.

Затварянето на трансферния прозорец в Англия ограничава единствено входящите трансфери на отборите във Висшата лига, но не и изходящите. По този начин редица английски грандове се разделиха със свои играчи в последните дни на август.

Междувременно Висшата лига взе и друго важно решение - дали да бъде въведена системата за видеоповторения (ВАР) от следващия сезон. Вижте какво решиха отборите от Премиър лийг в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички