Кога приключва трансферният прозорец: В топ 5 на Европа, в България и в Саудитска Арабия


Кога приключва трансферният прозорец: В топ 5 на Европа, в България и в Саудитска Арабия
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и Getty Images

6034 0

Летният трансферен прозорец на 2023-та година безспорно е невиждан досега. Толкова масово изнасяне на звезди на европейския футбол към страна извън Стария континент в рамките на толкова кратко време не е срещано в миналото. А дори все още не сме видели края, като спекулациите с нови и нови футболисти не приключват.

Въпреки това отсега лятото на 2023-та година е в историята на футбола по харчове заради Висшата лига и Саудитската Про Лига. Кога футболният фен ще знае, че е дошъл краят на трансферите поне засега? Със затварянето на трансферния прозорец, разбира се.

Това е синхронизирано за големите европейски първенства, но крайната дата се различава за различните тимове по света. В този материал ще разгледаме кога приключва трансферният прозорец в топ 5 първенствата на Европа, в Саудитската професионална лига, както и в българската Първа лига.

Кога затваря трансферният прозорец за: Висшата лига, Ла Лига, Серия А, Бундеслигата, Лига 1

Най-рано това ще се случи в германския елит, където сделките трябва да приключат до 19:00 часа българско време на 1-ви септември (петък). За Италия крайният срок е 21:00 часа българско време в същия ден, а за Франция - в полунощ между петък и събота (01.09 и 02.09).

Най-късно от топ първенствата на Европа ще бъде сложен краят в Англия и в Испания - по едно и също време. Трансферните прозорци в двете страни затварят един час след полунощ петък срещу събота - иначе казано - 01:00 часа през нощта на 2-ри септември.

Кога затваря трансферният прозорец за Саудитската професионална лига

По този казус може да се стигне до леко объркване при прочитане на информацията, достъпна в интернет пространството. Причината е следната: ФИФА е поставила за краен срок на летния трансферен прозорец датата 20 септември. Световната футболна организация обаче дава правото на всяка асоциация да избира дата от рамкиран период.

Футболната федерация на Саудитска Арабия (САФФ) е изложила като информация на официалния си сайт, че прозорецът за регистрации на нови футболисти за Саудитската професионална лига затваря на 7 септември, цитира реномираното британско издание The Athletic.

Който и сценарий да остане за Саудитска Арабия, и в двата случая отборите от местното първенство ще имат осезаемо повече време за трансфери в сравнение с топ тимовете на Европа. Оттам дойде и притеснение на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, че грандовете на Саудитска Арабия могат да продължат с трансферите и по този начин европейските тимове да нямат време за реакция за замяна на ключови играчи.

Кога затваря трансферният прозорец за българската Първа лига

Трансферният прозорец и в България продължава по-дълго в сравнение с този на водещите първенства на Стария континент. Клубовете от родната Първа лига ще могат да осъществяват своите трансфери до 7 септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички