Кога най-късно Антонио Конте ще напусне Челси?


Кога най-късно Антонио Конте ще напусне Челси?
Снимка: Guliver/GettyImages

1642 0

В понеделник BBC информира, че мястото на Антонио Конте в Челси засега е сигурно. Ръководството на клуба е доволно от позицията на тима в класирането, представянето за ФА къп, както и от факта, че отборът е в елиминационната фаза на Шампионска лига. Но това със сигурност може да се промени в близките няколко дни.

Лондончани имат много тежка програма от средата на февруари до началото на март. За шампионите следват двубои срещу Уест Бромич и Хъл Сити (ФА къп), но след това поред са мачовете с Барселона Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. До средата на март Челси може да е аут от топ 4 и извън Шампионска лига, което почти гарантирано ще доведе до уволнението на Антонио Конте.

В ерата "Роман Абрамович" руският милиардер сменя редовно треньорите при слаби резултати на отбора. Единственият мениджър задържал се над 1000 дни, е Жозе Моуриньо (1204 при първия си престой на "Стамфорд Бридж"), а вторият в класирането по продължителност е отново португалецът (927). На трета позиция е Карло Анчелоти, който беше мениджър на Челси за 690 дни.

В момоента Антонио Конте е на кота 573, като е възможно да премине границата от 600. Ако отборът обаче отпадне от Шампионска лига и е извън топ 4 след месец, следвайки модела на поведение на Роман Абрамович, считано от 15-и март италианският специалист може да е безработен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички