Кое всъщност е най-грубото дерби в Англия


Кое всъщност е най-грубото дерби в Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1952 0

Времената, в които на терените в Англия се подвизаваха играчи като Рой Кийн и Патрик Виейра отдавна ги няма и мнозина смятат, че футболът на Острова прилича вече повече на балет, от колкото на истински, здрав, мъжки спорт.

Потребител в социалните мрежи на име Дрис Мертенс (разбира се не футболистът на Наполи) направи проучване за най-големите дербита в Англия и по-точно - в кои от тях се играе най-грубо. Става въпрос за последните пет мача в някои от най-куравите съперничества.

Арсенал - Челси

В последните пет мача тези два тима са получили общо 21 жълти картона и два червени, като и двете изгонвания бяха за играчи на "сините".

Арсенал - Тотнъм 

При последните пет срещи има само един червен картон - на Франсис Коклен от 2016 година. Жълтите картони пък са 21.

Ливърпул - Евертън

Мнозина смятат, че това е едно от най-грубите съперничества, но не това показва статистиката. Едва 17 играчи са били декорирани в жълто за последните пет срещи на "сини" и "червени".

Ливърпул - Манчестър Юнайтед

19 жълти картона и нито един червен в последните пет мача между двата най-успешни отбора на Острова.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 

Манчестър Сити има уникалната възможност да стане шампион в мача с градския си съперник, която е след по-малко от месец. Със сигурност срещата ще прибави още картони към изкараните до момента 20 жълт и един червен.

Тотнъм - Челси

Това са и отборите "победители" в тази класация. За последните пет срещи между съперниците от северен Лондон са показани "впечатляващите" 32 жълти картона. Срещата, която според мнозина е променила битката завинаги е мачът през 2016 година, който донесе титлата на Лестър. Тогава Марк Клатенбърг показа цели 12 жълти картона, като можеше да даде поне още толкова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички