Клоп за трансфера: Ключови играчи са си тръгвали винаги от Ливърпул, но клубът не спира да върви напред


Клоп за трансфера: Ключови играчи са си тръгвали винаги от Ливърпул, но клубът не спира да върви напред
Снимка: Gulliver/GettyImages

1492 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира трансфера на Филипе Коутиньо, който по-рано днес бе обявен като играч на Барселона. Според медиите в Англия става дума за сума от 160 милиона евро, която включва и бонусите, които мърсисайдци ще получат.

"Трудно е за нас като отбор, да обявим, че се разделяме с фантастичен човек и играч като Филипе Коутиньо.

За никого не е тайна, че Филипе искаше този трансфер още от юли, когато стана ясно, че Барселона го иска в състава си. Той беше честен с мен, с ръководството и съотборниците си, че иска този трансфер да се случи. Надявахме се, че като не го продадем през лятото, ще успеем да го убедим да остане още при нас.

Мога да кажа на феновете, че ние, Ливърпул, направихме всичко възможно, за да накараме Коутиньо да остане. Той обаче бе категоричен, че бъдещето му, а и това на семейството му, е в Барселона. Това е неговата мечта.

Филипе направи всичко за нашия клуб през петте години, в които бе тук. От цялото си сърце му желая успех. От цялото си сърце всички в Ливърпул му желаят успех.

Очаквано и разбираемо е, че феновете ще са разочаровани. Това е нормално, когато казваш "сбогом" на някой специален. Но това е част от футбола, част от живота. 

Играчи ще идват в Ливърпул и ще си тръгват, но като клуб, ние сме достатъчно големи, достатъчно силни, за да продължим напред. Ние сме велик отбор, който съм сигурен, че ще използва силите си, за да превъзмогне тази загуба. 

Достатъчно дълго съм в Ливърпул и вече знам - ключови играчи са си тръгвали и преди, правят го и сега, но клубът винаги продължава напред и нагоре. Не можеш да откраднеш сърцето и душата на отбор като Ливърпул

Сбогуваме се с Филипе и продължаваме напред - ще прогресираме, ще се развиваме и ще работим, за да постигнем целта си - да върнем трофеите на "Анфийл", коментира Клоп пред официалния сайт на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички