Клоп вече предупреди наследника си в Ливърпул: Нещото, за което трябва да знае в клуба


Клоп вече предупреди наследника си в Ливърпул: Нещото, за което трябва да знае в клуба
Снимка: Getty Images

15957 0

Съвсем скоро Ливърпул ще се раздели с Юрген Клоп след близо 9 години съвместна работа. Няма футболен фен, който все още да не е чул за желанието на германския специалист да се отдалечи от футбола и да се даде почивка.

Той върна славата на световен колос за Ливърпул и превърна тима в един от най-добрите в света. Освен всичките му успехи и постижения обаче той впечатляваше и с още едно. Умелото вкарване на юноши постепенно в първия състав, преди някои от тях да се превърнат в наистина значими фигури.

Бъдещето пред Ливърпул е светло

Още: "Срещнахме се два пъти": Какво си казаха Жозе Моуриньо и Мохамед Салах след скандала помежду им?

А съвсем наскоро говори отново за академията на клуба и сякаш даде ясно послание на своя наследник - който и да е той. Клоп бе категоричен, че академията изкарва много таланти и е в добър момент. Нещо, от което трябва да се възползва и следващият мениджър.

"Все още не знаете някои играчи. Може би сте ги чували де, но не са били с нас в действие, но тепърва предстои много. Има много добри играчи, които се задават. Академията е в добър момент, бих казал, че изкарва много таланти. Превъзходно е" - споделя той преди седмици - след мача с Норич от ФА Къп.

Юрген Клоп знае с какво разполага Ливърпул

В онова си интервю той спомена имена като Боби Кларк (19 години), Трей Ньони (16 години), Данси (Джейдън Данс - 18 години) и Люис Кумас (18 години). А и преди интервюто му, и след него те продължават да блестят.

Още: "Винаги обвинява реферите": Бивш съдия от Висшата лига избра между Гуардиола и Клоп

През този уикенд Кумас попадна за първи път сред резервите на Ливърпул и макар да не записа дебют за представителния тим срещу Бърнли, определено ще помни този момент. А само 23 часа по-късно бе титуляр за тима до 21 години срещу Стоук Сити и показа защо е бил повикан от Клоп, вкарвайки две попадения.

Така младокът вече има 7 гола в 7 мача в шампионата до 21 години, а общо за отбора до тази връзраст е с 10 попадения в 15 двубоя. Джейдън Данс пък е с 21 гола в 21 мача в академията на клуба с 6 за отбора до 21 години. 

В същото време представителният тим продължава борбата за титлата. А към момента има 1 пречка пред Юрген Клоп да извади шампионското оръжие на отбора, което не бе налично досега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички