Клоп с унищожителна статистика срещу Моуриньо


Клоп с унищожителна статистика срещу Моуриньо
Снимка: Guliver/Getty Images

1523 0

Юрген Клоп и Жозе Моуриньо - двама от най-добрите треньори в света - се изправят един срещу друг за шести път в кариерите си в голямото дерби от Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Досега в петте двубоя помежду им германецът има подчертано предимство - 3 победи, 1 равенство и 1 успех за Моу. Ливърпул - Манчестър Юнайтед е третият различен сблъсък в историята на съперничествата между двамата наставници.

ЮНАЙТЕД ГОНИ ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА

Всичко започна в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2012/13, когато Борусия (Дортмунд) на Клоп надви с 2:1 Реал Мадрид като домакин, а след това на "Бернабеу" двата тима направиха 2:2.

Най-големият успех на Клоп над Моуриньо безспорно е незабравимият полуфинал от 2013 година, когато с 4 гола на Роберт Левандовски Дортмунд размазва Реал с 4:1. В реванша Реал стига близо до чудото, но печели само с 2:0 и е елиминиран.

Единственият засега сблъсък между Клоп и Моуриньо на ниво първенство е от октомври 2015 година във Висшата лига, когато Ливърпул печели с 3:1 над Челси - "сините" бяха със статута на шампион, но имаха 5 загуби в първите 10 кръга, докато пък Клоп търсеше (и намери) първата си победа като мениджър на мърсисайдци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички