Клоп: Предпочитам лудия стил, може да ударя колега


Клоп: Предпочитам лудия стил, може да ударя колега

1273 0

Новият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп сподели първите си впечатления от отбора. Вчера германският специалист подписа тригодишен договор с клуба.

"В момента Ливърпул не е най-добрият отбор в света. А кой иска да бъде най-добрият в света в този момент? Ние се стремим да станем номер едно в света утре, вдругиден. Всичко, което съм научил за отбора преди да подпиша, ме устрои. Важното е, че отборът е добре окомплектован. Не съм човекът, който ще поиска да му купят Лео Меси и Кристиано Роналдо в един отбор", заяви Клоп, цитиран от официалния сайт на клуба.

"Какъв стил на игра предпочитам? Лудият! Отборите от световна класа - Барселона, Байерн, Манчестър Сити и в някаква степен Реал Мадрид, се стараят да строят играта си върху контрола над топката. Но това не е толкова просто. Не може просто да предполагаш, че противникът толкова лесно ще ти даде инициативата и ще чака", допълва германецът.

"Мисля, че следващата седмица в сряда ще започнем да тренираме активно, когато футболистите се върнат от ангажиментите си с националните отбори. Бих искал да видя скорост на терена, но трябва да се разбере, че на първо място ние играем за феновете, нашата игра трябва да им доставя удоволствие. Нужно ми е все още да се адаптирам към Висшата лига. Или може би, не, защото имам опит в Англия срещу местни клубове. Трябва да кажа, че треньорските скамейки са много близо една до друга, така че е възможно случайно да удариш колегата си. Знаете, аз понякога не мога напълно да се контролирам", завърши Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички